Bankzitter Emanuelson wil 'geen herrie schoppen'

12 februari 2008, 09:22   Bijgewerkt: 12 februari 2008, 09:30

Het jaar 2008 is voor Urby Emanuelson niet best begonnen. De verdediger werd niet alleen in eerste instantie buiten de selectie van het Nederlands elftal gelaten voor de oefenwedstrijd tegen Kroatië, maar is bovendien zijn basisplaats bij Ajax kwijt. Tegen Feyenoord en Roda JC moest de linksback op de bank plaatsnemen.

Dat is opvallend, zeker omdat Ajax in de winter nog liet weten dat een vertrek van de de 21-jarige linkspoot, die in de belangstelling stond van Tottenham Hotspur en het Italiaanse AS Roma, nog 'onbespreekbaar' was. Toch houdt Emanuelson zich voorlopig koest. "Ajax heeft er niets aan als ik herrie ga schoppen. Ik moet loeren op mijn kans", zegt de geboren Amsterdammer in Sportweek.

Emanuelson gaat dus geen herrie schoppen, maar dat neemt niet weg dat hij verbaasd is over het feit dat hij plotseling geen basisspeler meer is. "Ik had een minder fase achter de rug, maar had wel het idee dat ik me aan het oprichten was. Het ging best redelijk tegen FC Utrecht en Vitesse, maar ja. de trainer bepaalt."

Over het Europees kampioenschap, dat komende zomer gehouden wordt, denkt de dynamische linksback niet eens meer. "Ik denk dat het EK heel ver weg is bij mij. Ik richt me daarom puur op Ajax", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen