Ajax maakt einde aan zegereeks NAC Breda

24 februari 2008, 14:21   Bijgewerkt: 24 februari 2008, 17:13

Na een week die geheel in het teken stond van de positie van bestuursleden, de organisatiestructuur, de terugkeer van Johan Cruijff en de komst van Marco van Basten, heeft Ajax ook binnen de lijnen van zich doen spreken. In Breda werd NAC, dat al acht duels op rij gewonnen had, in een boeiende wedstrijd met 2-3 verslagen. John Heitinga kopte in de slotfase de winnende goal binnen.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, werd aan het eind van de week ook nog eens duidelijk dat Marco van Basten de komende jaren hoofdtrainer van de club uit de hoofdstad is. De huidige bondscoach van het Nederlands elftal moet Ajax, dat de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal mager presteerde, terug naar de top leiden.

luinge

luinge

En dat winnen van Ajax een haalbare kaart is voor NAC Breda, bleek dit seizoen al twee keer. In de ArenA eindigde het eerste competitietreffen tussen beide teams in 1-3, terwijl een duel in bekerverband tussen NAC en Ajax in 4-2 voor de Brabanders eindigde. Om een herhaling van zetten te voorkomen, had Ajax-coach Koster ditmaal gekozen voor een wat aangepaste formatie, zonder pure linksbuiten als Albert Luque of Luis Suarez. Urby Emanuelson speelde nu hangend op links, met als belangrijke taak om de opkomende NAC-back Kurt Elshot, die dit seizoen in beide duels met Ajax de grote man was bij de Bredanaars, aan banden te leggen.

Door deze twee treffers leek NAC Breda op weg naar de derde zeg e op Ajax van dit seizoen, zeker omdat NAC dit seizoen een meester is in het verdedigen van een voorsprong. Ajax leek dan ook verslagen, maar de ploeg toonde veerkracht. Nadat Urby Emanuelson ietwat gelukkig voor de 2-2 gezorgd had (het schot van de international ging via een Bredaas been in het doel), kopte John Heitinga in de slotfase pardoes de 3-2 voor Ajax in de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen