Elia: "Arrogantie PSV gaf ons extra stimulans"

14 april 2008, 08:00

Heel Eindhoven en omstreken was zondag klaar voor een feestje, maar het mocht niet zo zijn. FC Twente ontpopte zich tot spelbreker en hield PSV op 1-1, waardoor de titelstrijd nog altijd niet beslist is. En over dat resultaat mocht PSV niet eens mopperen, vindt Robbie Wielaert. "Ik baal flink, want we hadden moeten winnen."

FC Twente kwam in Eindhoven nog voor rust op 0-1 door een goal van Blaise N'Kufo, die van dichtbij binnentikte nadat Gomes een vrije trap van Engelaar losliet. Na de pauze zorgde Jefferson Farfan met een van richting veranderd schot voor 1-1.

"We hebben de overwinning laten liggen", zegt Wielaert tegen FCUpdate.nl. "Natuurlijk was onze 0-1 een beetje gelukkig, zulke foutjes maakt Gomes immers niet vaak. Maar daarna kregen we een aantal grote kansen op de 0-2 en later ook nog op de 1-2. In de kleedkamer was dan ook weinig vreugde over dit gelijkspel, we hebben hier een kans laten liggen om een plaats in de top-vijf veilig te stellen."

Volgens Eljero Elia, die een uitstekende wedstrijd speelde, had PSV het aan zichzelf te wijten dat Twente zondag zo gretig en agressief speelde. De snelle aanvaller had zich er immers zeer aan gestoord, dat PSV er van uit leek te gaan dat Twente wel even verslagen zou worden. "PSV dacht ons wel even te kloppen, ze gingen er vanuit dat ze tegen ons kampioen zouden worden. Dat voelde als een vernedering. Deze arrogantie van PSV zorgde bij ons absoluut voor een extra stimulans."

Door het gelijkspel bij PSV heeft FC Twente nog altijd goede papieren om bij de top-vijf te eindigen. Als Heerenveen of Feyenoord volgend weekend niet wint, zijn de Tukkers zelfs al zeker van deelname aan de bovenste play-offs. "Maar we moeten niet naar Heerenveen en Feyenoord kijken, we moeten het zelf doen. Zondag tegen Willem II moet we het karwei in eigen stadion afmaken", zegt Karim El Ahmadi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen