Emanuelson en Maduro vallen af, Boulahrouz krijgt kans

16 mei 2008, 11:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Danny Koevermans en Kew Jaliens kunnen EK-deelname vergeten. Het viertal is niet opgenomen in de 26-koppige groep van bondscoach Marco van Basten, die zich volgende week moet melden in Noordwijk voor het eerst deel van de EK-voorbereiding. Khalid Boulahrouz, die niet tot de voorselectie behoorde, is wel uitgenodigd voor het trainingskamp.

Dat Jaliens, Maduro en Koevermans af zouden vallen, lag in de lijn der verwachtingen. Dat Emanuelson er niet meer bij is, is een stuk opmerkelijker. De linksback kreeg maandenlang immers veel krediet van bondscoach Marco van Basten, die hierdoor Tim de Cler tijdens een aantal interlands thuisliet. Met zijn sterke spel tegen Kroatië, lijkt De Cler de concurrentiestrijd met Emanuelson echter toch in zijn voordeel beslecht te hebben. De Feyenoorder moet tijdens het Europees kampioenschap nu vermoedelijk met Wilfred Bouma strijden om de positie links in de defensie.

Opvallend is verder dat Khalid Boulahrouz bij de groep gehaald wordt. De verdediger maakte geen deel uit van de voorselectie, maar moet zich volgende week wel in Noordwijk melden. Bondscoach Van Basten wil op die manier inzicht krijgen in de fysieke conditie van de mandekker, die maandenlang ontbrak in de Oranje-selectie.

Op 28 mei moet Van Basten zijn definitieve, 23-koppige, selectie inleveren.

Inclusief Boulahrouz, is de voorselectie van Nederland nu als volgt:

Doel: Sander Boschker (FC Twente), Edwin van der Sar (Manchester United), Maarten Stekelenburg (Ajax) en Henk Timmer (Feyenoord).

Defensie: Khalid Boulahrouz (FC Sevilla), Wilfred Bouma (Aston Villa), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Ajax), Joris Mathijsen (Hamburger SV), Mario Melchiot (Wigan Athletic) en André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Orlando Engelaar (FC Twente), Nigel de Jong (HSV), Denny Landzaat (Feyenoord), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (HSV) en Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Ruud van Nistelrooy (Real Madrid), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid) en Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen