Buitenlandse kranten: "Oranje is dé titelkandidaat"

Ger
14 juni 2008, 07:00   Bijgewerkt: 14 juni 2008, 14:24

De Europese kranten steken hun bewondering voor het Nederlands elftal niet onder stoelen of banken. Na de overtuigende zeges op Italië en Frankrijk is Oranje volgens de buitenlandse pers de topfavoriet voor de EK-titel.

"De 4-1 nederlaag tegen Nederland is een zeer bittere pil. Frankrijk heeft het bereiken van de kwartfinale niet meer in eigen hand", beseft L'Equipe. "Zelfs een overwinning op Italië in het laatste groepsduel is mogelijk niet voldoende. Hopelijk zal Nederland met zijn sterkste ploeg tegen Roemenië aantreden."

"Wat kan de Franse ploeg zichzelf verwijten? Er waren drieëntwintig mogelijkheden", gaat de Franse sportkrant verder. "Van der Sar heeft veel gevaar onschadelijk gemaakt. Met de rest van de kansen werd slordig omgesprongen. Scheidsrechter Fandel had Frankrijk in de tweede helft een penalty moeten geven wegens een handsbal van Ooijer. Het is echter de vraag of de nederlaag dan ontlopen had kunnen worden."

"Frankrijk werd geplet door een formidabel Oranje", geeft Le Parisien onomwonden toe. "Van Basten gaf de tweede helft een impuls door de defensieve Engelaar te wisselen voor de offensieve Robben", zag Le Monde. "Met later ook Van Persie binnen de lijnen gaf Oranje een demonstratie aan de Fransen."

"Nederland bezorgde Frankrijk dezelfde afstraffing als Italië", valt te lezen in La Gazzetta dello Sport. "Oranje maakte indruk met subliem technisch voetbal. Frankrijk gaf alles wat het in huis had, maar het bleek niet voldoende. Een linie met Sneijder-Robben-Kuyt en ook Van Persie bulkt van de klasse. En dan heeft Oranje ook nog een topper als Van Nistelrooy in de spits staan."

"Euro 2008 is vooralsnog het speelterrein van Nederland, met voetbal dat glimt van zelfvertrouwen", stelt The Guardian. "Op het moment dat Frankrijk tegensputterde, toverde Oranje direct een derde doelpunt tevoorschijn. Het team is ontkentend door de eerdere 3-0 overwinning op Italië." The Sun drukt in blokletters af: "French toast."

"Totaalvoetbal van Oranje, een totale vernedering voor Les Bleus", aldus The Independent. "Geen ander team dan Nederland heeft meer indruk heeft gemaakt op Euro 2008. Italië en Frankrijk werden binnen een periode van vijf dagen verslagen. Oranje is dé titelkandidaat."

"Zo pakt Nederland de titel", kijkt het Duitse Bild al ver vooruit. "Na twee klasseduels is Nederland duidelijk de titelfavoriet." Het Zwitserse Blick prijst de veerkracht van Oranje: "Direct na de tegentreffer beet Nederland weer van zich af. Na het doelpunt van Robben scoorde ook Sneijder in de extra tijd nog een droomgoal. Nederland speelt nu ook de kwartfinale in Zwitserland."

"Voor het geval iemand nog twijfels had over de klasse van Nederland, dan zijn die nu definitief weggenomen", laat Marca weten. "Enkele dagen na de winst tegen Italië speelde Oranje ook wondervoetbal tegen Frankrijk." De Spaanse krant wijst op de trefzekerheid van de ploeg van Van Basten. "Niet alleen de spitsen scoren maar ook de middenvelders zijn beslissend."

"Subliem Oranje topfavoriet na demonstratie tegen Frankrijk", kopt Het Laatste Nieuws in België. "De sterke prestatie tegen Italië was dus geen toeval. Dit Oranje tovert acties op de mat die we tot nu toe van geen enkel ander team hebben gezien. De aanvallende weelde kan Nederland misschien wel leiden naar een tweede Europese titel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen