Twente verder na riante overwinning

26 juli 2012, 19:52   Bijgewerkt: 26 juli 2012, 21:26

FC Twente heeft zich op overtuigende wijze geplaatst voor de derde voorronde van de Europa League. De ploeg van Steve McClaren moest donderdag in de return in Finland tegen FC Inter Turku, na het 1-1 gelijkspel van vorige week in Enschede, sowieso scoren. En dat lukte. Vijf keer zelfs: 0-5.

Twente was vorige week in de Grolsch Veste de betere ploeg, maar kon de kansen niet afmaken. McClaren eiste daarom meer scherpte van zijn spelers in Finland. De Britse tacticus kreeg zijn zin.

Al binnen zeven minuten leidden de Tukkers met 2-0. Leroy Fer scoorde in de vierde minuut na een vrije trap van Nacer Chadli de openingstreffer. Drie minuten later verdubbelde Twente de voorsprong. Glynor Plet trof doel na voorbereidend werk van Dusan Tadic, in de heenwedstrijd zelf goed voor de gelijkmaker.

Ondanks de ruime marge bleef Twente de aanval zoeken en dat resulteerde acht minuten voor de pauze in de 0-3 van Fer, opnieuw op aangeven van Tadic. Inter, waar de Nederlander Pim Bouwman een basisplaats had, had weinig te vertellen en moest een kwartier voor tijd ook nog een vierde treffer incasseren. Chadli liet het tweehonderdste Europese doelpunt van de Enschedese equipe aantekenen (0-4). In de slotfase legde de Belgische aanvaller de eindscore vast op 0-5.

Twente moet nog twee voorrondes winnen om zich in het hoofdtoernooi te spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen