Babel over terugkeer: "Dit is voor mij dé kans"

Jw
1 september 2012, 09:02   Bijgewerkt: 1 september 2012, 11:46

Ryan Babel keerde vrijdag na zes jaar terug op het oude nest. De 25-jarige aanvaller heeft na mislukte avonturen bij Liverpool en Hoffenheim behoefte aan een succesvol jaar. "Sommigen zullen mijn eenjarige contract bij Ajax na Liverpool en Hoffenheim als een degradatie zien, maar ik niet”, zegt Babel in De Telegraaf.

Ajax verkocht Babel zes jaar geleen voor liefst zeventien miljoen euro aan Liverpool. De Oranje-international komt nu transfervrij terug. Het is niet bepaald een gebruikelijk pad, dat geeft Babel toe, maar hij is blij met zijn terugkeer. "Ik zie het na een moeilijke periode als een stap vooruit, als dé kans om mijn carrière nieuw leven in te blazen. En dat ga ik doen.”

Babel moest vertrekken bij Hoffenheim, maar geen enkele club wilde de gevraagde tranfsersom (drie miljoen euro) betalen. Daarop besloot de snelle aanvaller zijn contract af te kopen. "Ik weet dat dit niet heel normaal is. Maar soms moet je een grote beslissing nemen om zaken te keren. Ik ben een realist, kijk altijd heel goed wat het beste voor me is. Als ik het andere, financieel veel aantrekkelijkere pad had bewandeld, had het veel langer geduurd voor ik weer aan de Europese top mocht ruiken. Door deze investering in mezelf sta ik weer op het podium om me te profileren. Als ik daarin slaag, help ik Ajax en snijdt het mes aan twee kanten.”

Babel bood zich zelf aan bij Ajax. Trainer Frank de Boer was nog op zoek naar een direct inzetbare aanvaller en een overgang was daardoor snel rond. Babel hoopt na het weekeinde aan te sluiten bij de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen