Schöne: "Mijn beste jaren moeten nog komen"

8 juli 2013, 07:30

Lasse Schöne maakte een jaar geleden de overstap van NEC naar Ajax. Hoewel de Deen door velen werd gezien als overbodige aankoop van de Amsterdammers, maakte hij vrijwel elke wedstrijd zijn opwachting in het elftal van trainer Frank de Boer. De 27-jarige middenvelder kijkt op de officiële website van Ajax tevreden terug op zijn debuutjaar.

"Je moet elke dag laten zien dat je in de basis wilt staan", zo ervoer hij. "Bij Ajax moet je elke wedstrijd winnen. Dat zag ik ook als uitdaging. Het is mooi om te zien dat een gelijkspel bij Ajax als een nederlaag wordt gezien. Daardoor eis je continu het maximale van jezelf en van elkaar. Als team wordt je daar sterker van."

Zijn eerste seizoen in Amsterdamse dienst leverde al meteen zijn eerste prijs als profvoetballer op: de landstitel. "Daarom ben ik ook naar Ajax gekomen. Ik wilde prijzen winnen en dat is direct gelukt. Gelukkig heb ik een goede bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de titel. Daar ben ik trots op. Ik ben afgelopen zomer met een bepaald idee naar Ajax gekomen. Om hier te slagen moet je elke dag laten zien dat je erin wil staan. Je kan geen dag verslappen. Als je even niet scherp bent, staat er iemand anders klaar om je plek over te nemen. Dat vergt telkens weer het uiterste van jezelf. Je gaat vanzelf je grenzen verleggen."

Hij is zich dan ook bewust van het feit dat het er nog het een en ander te verbeteren valt. "Ik heb niet het idee dat ik ben uitgeleerd. Ik weet wat ik nog beter kan. Het is belangrijk dat ik naast mijn slechte punten ook mijn goede punten blijf verbeteren. Met die instelling kan ik nog een betere en completere voetballer worden. Ik ben immers 'pas' 27 jaar. Mijn beste jaren komen normaal gesproken nog."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen