Ajax tegenover Barcelona, Milan en Celtic

29 augustus 2013, 18:31   Bijgewerkt: 29 augustus 2013, 18:55

Ajax heeft opnieuw niet gunstig geloot voor de groepsfase van de Champions League. Michael Owen koppelde de Amsterdammers donderdag bij de loting in Monaco aan FC Barcelona en AC Milan. Celtic maakt de poule compleet.

Zo zwaar als vorig seizoen (Real Madrid, Manchester City en Borussia Dortmund) heeft Ajax het deze keer niet getroffen, maar opnieuw was het lot de ploeg van coach Frank de Boer niet gunstig gezind. Waar een poule met pakweg Benfica (met ex-Ajacied Miralem Sulejmani in de gelederen), het leeggeroofde Shaktar Donetsk en het debuterende Austria Wien mogelijk was geweest, kwamen FC Barcelona, AC Milan en Celtic uit de koker rollen. Net als Ajax allemaal oud-kampioenen van Europa.

In Europees verband stonden FC Barcelona en Ajax opvallend genoeg nooit eerder tegenover elkaar. Celtic is wat dat betreft bekender terrein voor de Amsterdammers. Zes keer eerder stuitten ze op de Schotse kampioen, waarbij er twee keer werd gewonnen tegenover drie nederlagen. In het seizoen 2001/2002 hield Celtic Ajax uit de poulefase, door in de laatste voorronde over twee duels met 3-2 te winnen.

AC Milan was tien keer tegenstander van Ajax in de diverse Europese competities. De balans is in evenwicht, met vier zeges voor beide clubs en twee remises. De meest bekende overwinning van Ajax op i Rossoneri is ongetwijfeld de Champions League-finale van 1995, die door een goal van Patrick Kluivert in 1-0 eindigde.

Drie seizoenen terug kruisten Ajax en AC Milan ook al de degens in de groepsfase van het miljoenenbal. Destijds werd het in de ArenA 1-1 en zegevierde Ajax in San Siro verrassend met 0-2. Dat was het debuut van Frank de Boer als hoofdcoach.

AC Milan komt dus voor de tweede keer in korte tijd naar Nederland. De Italianen plaatsten zich voor het hoofdtoernooi ten koste van PSV. Na een 1-1 gelijkspel in het Philips Stadion, werden de Eindhovenaren woensdag met 3-0 aan de kant gezet.

De Champions League-groepsfase gaat in de week van dinsdag 17 en woensdag 18 september van start. Het speelschema wordt later deze week bekendgemaakt.

Volledige loting groepsfase Champions League

Groep A: Manchester United, Shaktar Donetsk, Bayer Leverkusen, Real Sociedad

Groep B: Real Madrid, Juventus, Galatasaray, FC Kopenhagen

Groep C: Benfica, Paris Saint Germain, Olympiakos, Anderlecht

Groep D: Bayern München, CSKA Moskou, Manchester City, Viktoria Plzen

Groep E: Chelsea, Schalke 04, FC Basel, Steaua Boekarest

Groep F: Arsenal, Olympique Marseille, Borussia Dortmund, Napoli

Groep G: FC Porto, Atletico Madrid, Zenit St. Petersburg, Austria Wien

Groep H: FC Barcelona, AC Milan, Ajax, Celtic

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen