Ajax bereid te investeren in spelers als Van Ginkel

13 september 2013, 09:47

Voor spelers waarvan Ajax denkt dat ze een enorme kwaliteitsinjectie zijn voor de Amsterdamse selectie, is Ajax absoluut nog bereid om diep in de buidel te tasten. Als Ajax niet zeker is van het feit of een speler een absolute meerwaarde is voor de ploeg, dan zullen ze niet meer snel de portemonnee trekken. Hiermee zullen de Ajacieden een constellatie als met Miralem Sulejmani (die Ajax achttien miljoen euro kostte) willen vermijden, maar nog wel gouden grepen willen doen. 

Als er spelers vertrekken, zoals bijvoorbeeld deze zomer het geval was bij Toby Alderweireld en Christian Eriksen, kijkt Ajax eerst of ze de opvolger al in de gelederen hebben, aldus directeur voetbalzaken Marc Overmars tegen Telesport: "We kijken eerst of we zelf een vervanger in huis hebben. We stoppen ons geld in de opleiding, de scouting in en om Amsterdam en in buitenlandse toptalenten."

Als de Amsterdammers van mening zijn dat ze de opvolgers niet in huis hebben, dan zijn ze bereid om te investeren in uitzonderlijke spelers: "Mijn hele leven heb ik al de naam gierig te zijn, maar ik zou niets liever dan veel geld uitgeven voor een jonge, talentvolle speler met geweldige kwaliteiten. Marco van Ginkel was zo'n uitzondering op de regel.”

Het is opmerkelijk dat de directeur voetbalzaken van Ajax zegt dat de Ajacieden bereid waren om meer geld te betalen voor Van Ginkel dan Chelsea. Als het aan Van Ginkel lag, dan had hij de overstap gemaakt naar Amsterdam, aldus Overmars: "Hij wilde dolgraag naar Ajax. Chelsea was zijn eigen keuze niet".

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen