'Stam bedankt voor functie bij Nederlands elftal'

21 maart 2014, 08:32

De nieuwe technische staf van het Nederlands elftal lijkt beperkt te blijven tot Guus Hiddink, Danny Blind en Ruud van Nistelrooy. De nieuwe bondscoach had Jaap Stam op het oog als extra assistent, maar de voormalig topverdediger heeft bedankt voor de functie. Dat meldt althans AD Sportwereld.

Volgens de krant heeft de 41-jarige Stam aan Hiddink laten weten dat hij liever een 'andere kant' op gaat. Momenteel is hij assistent-trainer bij Ajax, maar de voormalig verdediger wordt al maanden genoemd als kandidaat bij AC Milan. Hij zou daar de nieuwe hoofdcoach Clarence Seedorf bij moeten gaan staan, al staat de positie van Seedorf na de slechte resultaten van de afgelopen weken alweer volop ter discussie.

Stam kwam in zijn loopbaan 67 keer uit voor Oranje, onder meer op het WK van 1998 en de EK's van 2000 en 2004. Hij speelde voor Zwolle, Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio, Milan en Ajax.

Eerder werd Giovanni van Bronckhorst genoemd als mogelijke assistent van Hiddink, maar hij lijkt bij Feyenoord te blijven. De verwachting is dat Hiddink en zijn staf op korte termijn gepresenteerd worden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen