Schöne baalt van uitblijven uitnodiging

30 maart 2014, 09:50   Bijgewerkt: 30 maart 2014, 10:01

Ajax kan zondag de titelstrijd in de eredivisie definitief beslissen. De Amsterdammers ontvangen FC Twente in de eigen ArenA. Lasse Schöne heeft vertrouwen in een goede afloop. "Ik heb er een goed gevoel over", aldus de Deen in het AD.

Schöne is dit seizoen belangrijk bij Ajax. Afgelopen donderdag schoot de rechtsbuiten Ajax naar de finale van de KNVB-beker uit een vrije trap. Ook tegen Celtic en Go Ahead Eagles maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd, terwijl hij met een prachtige assist op Kolbeinn Sigthorsson ook de matchwinner was bij de 1-0-zege op PSV. "Als ik één moment moet kiezen, moet dat het zijn. Door die goal wonnen we de eerste wedstrijd na de winterstop. Dat was nogal belangrijk. Het is fijn als je in grote wedstrijden beslissend of bepalend kunt zijn."

Vreemd genoeg blijven zijn bijzondere prestaties onopgemerkt bij bondscoach Morten Olsen, die hem al maanden links laat liggen. "Dat heeft me in het begin wel dwars gezeten. Je zou toch zeggen dat hij nu bijna niet meer om me heen kan. Toen ik bij NEC speelde, werd ik wel uitgenodigd voor het nationale team. Nu ik basisspeler bij Ajax ben niet meer. Dat voelde wel als oneerlijk, maar ik ben trots op het roodwit van Denemarken en wil er graag weer deel van uitmaken, zeker nu de EK-kwalificatiereeks weer in beeld komt. Ik wil graag terug in het Deense elftal. Daarom moet ik bij Ajax ook gewoon blijven presteren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen