Ajax aast op revanche: "Voor ons was het dramatisch"

1 augustus 2014, 14:44

De wedstrijd tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal staat voor Ajax in het teken van de revanche. Half april leden de Amsterdammers in de finale van de KNVB Beker een pijnlijke nederlaag tegen de ploeg uit Overijssel, het werd in de Kuip 5-1. Dat moet nu anders, vinden Frank de Boer en Niklas Moisander.

"We zijn er klaar voor", zei Moisander tijdens een perspraatje in Zeist, waar de trainers en aanvoerders van Ajax en PEC Zwolle aanschoven om vooruit te blikken op het duel van zondag. "We hebben goed getraind en hebben een goede voorbereiding achter de rug. En een prijs is een prijs, dus we willen graag winnen." De Fin erkent dat eergevoel een rol speelt, met de verloren bekerfinale vers in het geheugen. "Dat was een pijnlijke dag. Voor Zwolle was het fantastisch, voor ons dramatisch. Dat deed pijn, daarom willen we zondag graag winnen."

Trainer Frank de Boer sluit zich aan bij de woorden van de Fin. "Voor ons is het belangrijk om te kijken hoe de selectie ervoor staat. Dit wordt de tweede keer dat de spelers negentig minuten moeten spelen, na de wedstrijd van vorige week tegen Benfica. De conditie is dus nog niet optimaal, maar we zien dit als een belangrijke wedstrijd voor het begin van het seizoen. Natuurlijk speelt eergevoel een rol. We willen ons revancheren, want Zwolle heeft de vorige keer terecht gewonnen. Je zag toen in de wedstrijd dat Zwolle liever wilde winnen."

Dat Zwolle half april veel gretiger was, kwam volgens De Boer omdat zijn ploeg op een heel andere manier naar de wedstrijd toeleefde. "Zwolle was al drie of vier weken met die finale bezig, wij zaten in de titelrace en hadden vier dagen om ons voor te bereiden op de finale. We waren er niet klaar voor, dat zag je op het veld. Dat heeft met focus te maken, een gevoel in je onderbewustzijn. Compliment voor Zwolle, dat er echt klaar voor was."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen