Verbod uitsupporters bij klassieker kan lang duren

17 september 2014, 11:56

Men moet er niet raar van opkijken als er heel lang geen supporters van de bezoekende ploeg worden toegelaten bij de klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Ahmed Aboutaleb, de burgemeester van Rotterdam, heeft dat aangekondigd bij de toelichting dat hij voorlopig geen uitsupporters toelaat bij het beladen affiche.

Het kan zomaar eens zo zijn dat er over een lange tijd geen Ajax-fans meer mogen meereizen naar De Kuip en dat er ook geen Feyenoord-supporters meer in de Amsterdam ArenA aanwezig zullen zijn bij de uitwedstrijd van hun favoriete club. "Wij zijn er niet op uit om onze steden te confronteren met ellende, dus we doen het maar niet", sprak Aboutaleb tegen RTV Rijnmond. De Rotterdamse burgemeester overlegt continu met Eberhard van der Laan, de burgemeester van Amsterdam.

Aboutaleb wil dat er streng opgetreden wordt tegen raddraaiers bij voetbalwedstrijden. De klassieker kost te veel politie-inzet: "Als ik besluit om Ajax-supporters uit Amsterdam hier toe te laten, dan kan ik hier weer een paar honderd ME'ers op pad sturen. Die heb ik hard nodig op andere terreinen", stelt de burgemeester, die beseft dat het 'heel erg' is voor de aanhangers van beide club.

Er zijn veel goedwillende supporters, maar een te groot deel verpest het voor de rest, zegt Aboutaleb. "Voorlopig is het dan ook over en uit. Zolang wij, burgemeesters en politiechefs, niet het gevoel hebben dat het onder normale omstandigheden kan, gaat dat niet gebeuren. Het is echt voorlopig, zonder einddatum."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen