De Boer: "De bedoeling om Moisander in winter te verkopen"

27 september 2014, 09:12

De kans is groot dat Ajax in de winterstop afscheid neemt van Niklas Moisander. De centrale verdediger heeft een aflopend contract en de club wil voorkomen dat de Fin in de zomer gratis de deur uitloopt. Bovendien denkt trainer Frank de Boer dat de club het vertrek kan opvangen met de huidige selectie.

"Uiteindelijk zal het de bedoeling zijn hem komende wintertransferperiode te verkopen", aldus Frank de Boer in Telesport. De oefenmeester plaatst wel een kanttekening. "Als hij in de winterstop nog de beste is, praten we over een nieuw contract"" Daar is nu echter nog geen sprake van. "We willen in principe dat degenen daarachter, Nick Viergever, Stefano Denswil en Jaïro Riedewald, het stokje gaan overnemen."

Ajax-spelers met nog een eenjarig contract werden in het verleden op de bank gezet, maar De Boer vindt het opstellen van Moisander verdedigbaar. "We kennen de situatie van Niklas en op dit moment is hij volgens mij de beste optie links centraal. Hij weet dat het zou kunnen gebeuren dat hij op de bank terechtkomt. Maar op dit moment zie ik daar geen reden voor. Als er uiteindelijk een gelijkwaardige speler is, zoals destijds bij Miralem Sulejmani, dan krijgt de toekomst de voorkeur boven degene die gaat vertrekken. Ik vind dat Stefano Denswil goed bezig is. Dat gat wordt kleiner."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen