De Boer: "We moeten top zijn om dit Barça te verslaan"

20 oktober 2014, 20:35

Voor Ajax staat er dinsdagavond een prachtig affiche op het menu. De Amsterdammers gaan op visite bij FC Barcelona. Frank de Boer, de keuzeheer van de Ajacieden, vindt dat zijn spelers de wedstrijd moet aangrijpen om hun kwaliteiten te etaleren. Wil Ajax een resultaat behalen in Camp Nou, dan moet alles kloppen. "We moeten top zijn om dit Barça te verslaan."

"Ik wil morgenavond plezier zien", benadrukt De Boer aan de vooravond van het duel in Catalonië op Ajax.nl. "Maar bovenal moeten de spelers het maximale uit zichzelf halen. Dit soort wedstrijden moet je aangrijpen om te laten zien wat je kan", vindt de trainer van Ajax, die de 2-1 zege op Barça van vorig seizoen nog vers op zijn netvlies heeft staan. "De wedstrijden van vorige seizoen vormen het bewijs dat we het vrijwel iedereen heel moeilijk kunnen maken. Ook Barcelona in eigen huis."

De Boer beseft dat Ajax voor een loodzware opgave staat. "Om dit Barça te verslaan moeten we morgen de hele wedstrijd top zijn", zegt de coach, die vertrouwen heeft in zijn spelersgroep: "Op Europees gebied zijn we ook afgelopen seizoen weer gegroeid. We hebben meerdere keren gedemonstreerd dat we niet minder zijn dan de grote teams, mits we in vorm zijn. Met name de afgelopen twee seizoenen waren we heel dicht in de buurt van overwintering. Dat mooie cadeautje hebben we tot dusver echter nog niet uitgepakt."

Ajax moet het in Barcelona stellen zonder Nicolai Boilesen (hersenschudding) en Thulani Serero (hamstring). "Het is sneu voor hen en sneu voor het team", stelt De Boer. "Naast hen missen we namelijk ook nog een aantal spelers dat inmiddels vertrokken is. Anderzijds krijgen andere spelers nu de kans om het te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen