Van der Hoorn wil kans grijpen: "Het is nu of nooit"

16 januari 2015, 09:14

Door het vertrek van Stefano Denswil en de blessure van Joël Veltman krijgt Mike van der Hoorn tegen FC Groningen weer eens een kans bij Ajax. De oud-speler van FC Utrecht vormt in de eerste wedstrijd van 2015 met Niklas Moisander het hart van de verdediging en beseft dat hij deze kans moet grijpen.

"In principe is het nu of nooit", zegt hij in De Telegraaf. "Ik leg mezelf geen druk op, omdat ik dan tegen mezelf ga voetballen. Ik moet gewoon mijn ding doen. Als dat lukt, weet ik zeker dat ik een goeie pot ga neerzetten. Ik voel het vertrouwen van de trainer. Juist doordat hij niets speciaals tegen me heeft gezegd. Hij wekt de indruk van: jij redt je wel. Ik moet zorgen dat ik er sta en dat niemand door heeft dat er een vervanger staat."

"Het is balen voor Joël, maar ik moet zorgen dat ik er sta", vervolgt hij. "Het is dé kans om mezelf een aantal weken te laten zien en die wil ik pakken. Ik ben nu anderhalf jaar bij Ajax en nog geen vaste basisklant. Dat had ik na mijn transfer wel voor ogen, want anders was ik niet naar Ajax gekomen. En ik was niet voor niks voor een flink bedrag gehaald. Hier heb ik mijn ups en downs gehad. De kritiek was niet mals, maar heb ik van me af kunnen zetten. Dat was niet makkelijk, maar ik ben stoïcijns gebleven. Keihard werken, was het motto."

De 22-jarige Van der Hoorn stond half augustus voor het laatst in de basis in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen