De Boer zet Bazoer in de basis tegen Feyenoord

25 januari 2015, 11:39

Coach Frank de Boer van Ajax tovert voor de klassieker tegen Feyenoord een verrassing uit de hoge hoed. De pas 18-jarige Riechedly Bazoer start in de basis, hij speelt op de plek van de geblesseerde Davy Klaassen. Bij Feyenoord staat Luke Wilkshire weer rechts achterin, Khalid Boulahrouz zit op de bank.

De basisplek van Bazoer is een verrassing van formaat, alom werd verwacht dat De Boer ervoor zou kiezen om Lasse Schöne op de plek van Klaassen te zetten. Anwar el Ghazi zou in dat geval de positie van Schöne rechts voorin over kunnen nemen. De trainer kiest er echter voor om Schöne te laten staan en Bazoer voor de leeuwen te werpen. Het talent deed dit seizoen pas twee keer mee in een competitiewedstrijd van Ajax, hij mocht invallen in de duels met Willem II en FC Groningen. In totaal speelde hij 55 minuten in de Eredivisie. Bij Jong Ajax, in de Jupiler League, was de middenvelder dit seizoen in dertien wedstrijden goed voor één doelpunt.

Centraal achterin bij Ajax staat opnieuw Mike van der Hoorn, hij vervangt de geblesseerde Joël Veltman. Nicolai Boilesen keert, zoals De Boer vrijdag al aankondigde, terug in de basis als linkervleugelverdediger.

Bij Feyenoord grijpt coach Fred Rutten terug op Luke Wilkshire rechts achterin. De Australiër moest vorige week, thuis tegen FC Twente, verrassend op de bank plaatsnemen. Khalid Boulahrouz is, vergeleken met de wedstrijd tegen de Tukkers, uit het elftal verdwenen. In het doel staat- uiteraard- oud-Ajacied Kenneth Vermeer.

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam ArenA begint om 12.30 uur.

Opstellingen

Ajax: Cillessen; Van Rhijn, Van der Hoorn, Moisander, Boilesen; Bazoer, Serero, Andersen; Schöne, Milik, Kishna

Feyenoord: Vermeer; Nelom, Kongolo, Van Beek, Wilkshire; Clasie, Immers, El Ahmadi; Toornstra, Kazim, Boëtius

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen