Televisiegelden en titelpremie in Engeland flink omhoog

11 februari 2015, 11:03

Dat er veel geld rondgaat in het Engelse voetbal, is eens te meer duidelijk geworden. Zo heeft Sky zich voor drie extra seizoenen verzekerd van de live-uitzendrechten van de Premier League. De zender betaalt maar liefst 5,66 miljard euro voor de deal waardoor het 126 wedstrijden per seizoen rechtstreeks mag uitzenden. De overeenkomst levert de clubs een flinke zak met geld op.

Sky heeft beslag gelegd op vijf van de zeven beschikbare pakketten en wist BT af te troeven in de strijd om de uitzendrechten. De concurrent heeft voor een slordige 960 miljoen pond wel de overige twee pakketten gekocht, met onder meer de duels op zaterdagavond. Sky investeert tussen 2016 en 2019 83 procent meer per jaar in de rechten dan met het huidige contract het geval is.

Dankzij de deal met Sky krijgen de televisiegelden voor de clubs in de Premier League een flinke boost. Er komt tussen 2016 en 2019 liefst 7 miljard euro terecht in de hoogste competitie van Engeland. Dat is 70 procent meer dan nu het geval is. De club die zich tot landskampioen weet te kronen, krijgt vanaf 2016 maar liefst 200 miljoen euro premie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen