Ook Elia zet krabbel onder nieuw Feyenoord-contract

28 juni 2016, 17:19   Bijgewerkt: 28 juni 2016, 17:31

In navolging van Karim El Ahmadi, Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer en Tonny Vilhena heeft ook Eljero Elia zijn toekomst verbonden aan Feyenoord. De 29-jarige flankenflitser uit Voorburg heeft zijn contract in De Kuip verlengd tot de zomer van 2018. Dat heeft zijn Rotterdamse werkgever dinsdagmiddag via de officiële clubkanalen bevestigd.

Elia lag aanvankelijk tot medio 2017 vast in Rotterdam-Zuid en heeft er dus een jaar aan vastgeplakt. De vleugelaanvaller tekent later deze week het nieuwe contract. Dit tot tevredenheid van technisch directeur Martin van Gaal, die onder meer de goal van Elia in de bekerfinale tegen FC Utrecht nog vers op het netvlies heeft staan. "Eljero is in zijn eerste jaar als Feyenoorder beslissend geweest voor het team", aldus Van Geel.

"Zijn inbreng is van grote waarde geweest voor ons en we zijn daarom erg blij dat we hem langer aan Feyenoord hebben kunnen binden. Met zijn kwaliteiten en ervaring hebben we Eljero er graag bij, zeker met het oog op de Europese wedstrijden van komend seizoen", vervolgt Van Geel, die na Vermeer, El Ahmadi, Vilhena en Kuyt dus een vijfde belangrijke schakel langer heeft vastgelegd. "Dat zegt iets over het vertrouwen dat deze spelers hebben in Feyenoord. Zij zijn er allemaal van overtuigd dat het winnen van de KNVB beker een stap in de richting kan zijn naar meer succes."

In zijn debuutseizoen bij Feyenoord kwam Elia tot 37 officiële wedstrijden, waarin hij negen doelpunten en vijf assists noteerde. ADO Den Haag, FC Twente, Hamburger SV, Juventus, Werder Bremen en Southampton zijn de oude clubs van Elia.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen