Alle velden in Eredivisie komend seizoen even groot

18 juli 2016, 22:06

De helft van de eredivivisieclubs heeft deze zomer een aanpassing moeten maken aan het veld. Komend voetbaljaar is het verplicht dat de velden op het hoogste niveau in Nederland een lengte van 105 meter en een breedte van 68 meter hebben. Dat heeft de KNVB besloten op advies van het technisch platform, dat bestaat uit technisch directeuren en trainers.

Jelle Goes, technisch manager van de KNVB, vindt de aanpassing een goede zaak. "Het streven is dat alle clubs spelen onder gelijkwaardige omstandigheden. Dat is ook wat we hebben afgesproken in het beleidsplan Winnaars van Morgen. Deze afmetingen zijn internationaal gangbaar", zegt hij tegen VI.

De helft van de clubs moest door de nieuwe regel een aanpassing doen aan het veld, aangezien het formaat van de velden verschillend was in de Eredivisie. "Alle stadions zijn opgemeten, toen bleek ook dat alle clubs voldoende ruimte hadden om de aanpassingen mogelijk te maken zonder verbouwingen van bijvoorbeeld tribunes", legt Goes uit.

Ondanks dat er gepleit wordt voor gelijke omstandigheden, mogen de kunstgrasvelden blijven liggen in de Eredivisie. "Naar de invloed van kunstgras is wel gekeken. Maar effecten op bijvoorbeeld balaannames, duels, scoringskansen en de ontwikkeling van spelers en teams, blijken nu nog niet uit de statistieken. Wel geeft zeventig procent van de spelers en coaches de voorkeur aan natuurgras. We gaan daar nog verder in duiken", besluit Goes.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen