Groep F: Shaktar bewijst Feyenoord een slechte dienst

13 september 2017, 23:03   Bijgewerkt: 13 september 2017, 23:16

In Groep F lijkt Shaktar Donetsk de grote concurrent van Feyenoord in de strijd om plaats drie, maar de Oekraïners geven zich niet zomaar gewonnen in de Champions League. Thuis werd er woensdagavond namelijk met 2-1 gewonnen van Napoli.

Voor Feyenoord was de wedstrijd tussen Shaktar Donetsk en het sterke Napoli uiteraard ook interessant in de mogelijke strijd om plaats drie. De Italianen begonnen met Arek Milik in de punt, omdat Dries Mertens rust kreeg. Napoli kwam in Oekraïne slecht uit de startblokken. Taison opende de score na een kwartier en dat was absoluut niet onverdiend te noemen. De handige spelmaker was het eindstation na een snelle aanval over links en werkte de bal handig in de korte hoek binnen. De Braziliaan flirtte daarna ook met de 2-0, maar dat bleef Napoli toen nog bespaard.

De 2-0 bleef daardoor nog even uit, maar in de 58ste minuut konden de Oekraïense handen alsnog op elkaar. Invaller Facunda Ferreyra maakte de 2-0 na een enorme flater van keeper Pepe Reina. De ervaren Spaanse keeper verkeek zich volledig op een hoge voorzet en mag zich de tegentreffer aanrekenen. Die stand betekende uiteraard ook slecht nieuws voor Feyenoord, aangezien Shaktar de grootste concurrent lijkt in de strijd om een Europa League-ticket.

Napoli zette in de slotfase nog aan en maakte via Arek Milik de aansluitingstreffer. De Italiaan verzilverde twintig minuten voor het einde een strafschop en zorgde voor de aanzet van een waar slotoffensief. Onder meer Milik was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet vloog over. Ook invaller Mertens kon het tij niet meer keren. Daardoor bewijst Napoli zichzelf en Feyenoord een slechte dienst en zullen de Italianen bij de eerstvolgende CL-wedstrijd, tegen Feyenoord, optimaal gemotiveerd zijn om de punten te pakken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen