Live verslag MVV - NAC

• 90' +5
      Het duel zit erop. NAC gaat naar de halve finale. MVV kon geen vuist maken en heeft zich vooral de eerste helft af laten troeven. NAC Breda wint met 4-1 van MVV Maastricht.
  • 90' +4
    Charles Jesaja Hermann zorgt voor het vierde Bredase doelpunt na een scherpe counter van de gasten. De VAR is ook akkoord.

DOELPUNT

• 90' +3
      Doelpunt voor NAC. 4-1!
  • 90' +3
    Inmiddels zitten we in de 5 minuten blessuretijd en lijkt het Maastrichtse mirakel er niet in te zitten.
  • 90'
    Steuckers met een poging hoog over het doel.
  • 89'
    Van der Sande klemvast op een poging van Steuckers.
  • 87'
    MVV leeft nogmaals op. Een mannetje meer en een spits in het doel: kan er nog een mirakel plaatsvinden?
  • 85'
    Bij NAC zijn de wisselmomenten op, dus trekt spits Jort van der Sande het keepersshirt aan.
  • 85'
    MVV heeft de vrije trap nog staan op randje zestienmeter.
  • 85'
    De vrije trap van van Bommel belandt in de muur.
  • 84'
    Ruben van Bommel wordt goed weggestoken, waarna Kortsmit te laat is en de voorhoedespeler torpedeert. De VAR kijkt nog even of het buitenspel is, maar dat is het niet. Kortsmit van het veld.
  • RODE KAART!

• 83'
      Roy Kortsmit moet van het veld af.
  • 77'
       Banzuzi verlaat het veld. Moreno Rutten in zijn plaats.
  • 76'
    We spelen nog een kwartier in dit duel. NAC lijkt de zaakjes goed op orde te hebben en weet bijna dat het woensdag andermaal mag aantreden.
  • 75'
    De vrije trap van NAC belandt in de handen van Matthys.
  • 75'
      Ruben van Bommel met de overtreding.
  • 71'
    Corner MVV. Ze geven niet op en het publiek laat zich ook nadrukkelijk horen.
  • 71'
      Invaller Casper Staring met een te wilde tackle.
  • 69'
    Nog drie te gaan voor de thuisploeg om een verlenging af te dwingen. Kan er nog iets sensationeels gebeuren of houdt NAC stand?
  • 68'
    Ruben van Bommel zet met buitenkant rechts voor en Livramento glijdt de bal binnen. 1-3, nadat ook de VAR er zijn plasje over heeft gedaan.

DOELPUNT

• 68'
      Doelpunt voor MVV. Livramento doet het.
  • 66'
       Wissels bij NAC: Garbett en Agougil verlaten het veld. Aimé Ntsama Omgba en Casper Staring in hun plek.
  • 65'
    Livramento met een schietkans, maar hij wordt buitenspel gegeven. MVV blijft zich tonen, maar wat ontbreekt is nog een doelpunt. Dat verdient he thuispubliek sowieso, die nog immer achter hun ploeg blijven staan.
  • 62'
    Daar moet Kortsmit gestrekt. De verdedigende kopbal van Martina lijkt onder de lat te vallen en dus is de doelman op zijn hoede. De corner die volgt levert MVV niets op.
  • 61'
    MVV blijft het gaatje zoeken. Nu Ruben van Bommel die het probeert maar wordt verdedigd.
  • 59'
       Hij mag direct gaan rusten. Zijn vervanger is Nabil El Basri.
  • 58'
    Blummel met een grote kans. Zijn kopbal belandt op de lat.
  • 58'
      MacNulty ontvangt geel en is daarmee geschorst voor het eerste duel in de volgende ronde.
  • 57'
    Wat rest is een vrije trap voor NAC. De grote mannen zijn mee naar voren.
  • 56'
      Tim Zeegers met het eerste geel van dit duel.
  • 56'
    Omarsson wordt gewisseld. Herrmann komt voor hem in de plaats.
  • 51'
    Livramento vindt Blummel die de bal te zwak op doel schiet. Kortsmit kan het rollertje gemakkelijk pakken.
  • 49'
    De hoekschop levert de uitploeg niets op.
  • 49'
    Van der Sande zet voor op Omarsson. MVV verdedigt ten koste van een corner.
  • 48'
    Kopballetje van Omarsson. De bal rolt langs het doel.
  • 46'
    Aan Maastrichter-zijde is gewisseld. Dailon Livramento voor Mart Remans en Tim Zeegers voor Rico Zeegers.
  • 46'
    NAC heeft afgetrapt. We zijn weer begonnen.

• 45'
      We gaan rusten. NAC leidt met 3-0. MVV heeft een wonder nodig om nog iets van kans te maken op de halve finale.
  • 45'
    Kans voor MVV. Souren zet Blummel aan het werk. Zijn poging wordt gekeerd door Kortsmit. MVV met op slag van rust een prima kans op een doelpunt.
  • 45'
    Strakke voorzet van Garbett vanaf de rechterkant. Matthys raapt op.
  • 44'
    NAC andermaal met een gevaarlijke interceptie op het middenveld. Nu staat MVV wel zijn mannetje en kan het mogelijke Bredase gevaar op tijd onschadelijk worden gemaakt.
  • 43'
    MVV zoekt zo vlak voor rust nog naar dat ene doelpuntje wat mogelijk hoop kan geven aan eenieder die MVV lief heeft.
  • 42'
    Nu is het Souren die de weg naar voren vindt. Op de achterlijn zet hij scherp voor, maar de voet van van Bommel wordt nu net niet gevonden.
  • 42'
    Waem grijpt goed in en zet voorwaarts door. Zijn voorzet op van Bommel komt niet aan. Daar liet MVV zich weer even zien.
  • 40'
    Het duel is hervat. Hopelijk zonder verdere ellende in het restant van deze wedstrijd. Tussenstand: 0-3.
  • 39'
    Het blijft toch een hele klus om de bekers bier in eigen hand te houden. De verwachting is dat we zo'n 5 minuten stilliggen.
  • 39'
    Duel gestaakt. Bredaas vreugdebier legt de wedstrijd even stil.
  • 39'
    Banzuzi met een prima loopactie. Javier Vet schat het op waarde in en zijn pass is prima op maat. Banzuzi faalt oog in oog met Matthys niet en verzilvert ook de 3e Bredase kans. Daar zag linksback Labylle er niet goed uit. Die was zijn directe tegenstander helemaal kwijt.

DOELPUNT

• 38'
      Banzuzi scoort! NAC op rozen. 3-0 voor de gasten uit Breda.
  • 34'
    NAC countert. Omarsson ziet rechtsback Lucassen mee opkomen. Zeegers zit ertussen ten koste van een hoekschop.
  • 30'
    Half uurtje gespeeld en de taak voor MVV lijkt haast onmogelijk. Drie treffers minimaal, anders is het gedaan voor de thuisploeg.
  • 30'
    Ditmaal is het rechtsachter Rico Zeegers die een ongelukkige duit in het Maastrichtse zakje doet. NAC profiteert optimaal en ziet spelmaker Sabir Agougil de bal prima in de linkerhoek plaatsen vanaf de rand van het strafschopgebied.

DOELPUNT

• 29'
      Agougil zet NAC op 2-0 na wederom een defensieve ketser.
  • 27'
    Souren speelt slim Remans in die leunt op zijn directe tegenstander. Martina lijkt hem vast te houden, waardoor Remans zich beklaagt bij arbiter Blank. Hij wuift de klachten weg. Geen penalty MVV.
  • 25'
    Dzepar steekt Remans weg, maar zijn hoge bal is te hard voor de buitenspeler.
  • 24'
    Halverwege de eerste helft heeft NAC het cadeautje wat het kreeg uitgepakt via de teruggekeerde Omarsson. MVV krijgt ruimte genoeg in de counters die ze zo graag spelen, maar is tot nu toe te onzorgvuldig, waardoor de kansen ontbreken.
  • 21'
    Om raadselachtige redenen staat doelman Matthys wel erg ver voor zijn doel na een lange bal van NAC. Omarsson was namelijk veel eerder bij die bal en legt het leer prima over de doelman heen en ziet het vervolgens kalm over de lijn hobbelen. NAC leidt, MVV heeft wat goed te maken.

DOELPUNT

• 20'
      Omarsson zet NAC op voorsprong!
  • 18'
    Uit die corner kan MVV counteren. Martina is op zijn post en verdedigt op tijd, zodat de Maastrichtse kans is verkeken.
  • 17'
    De vrije trap van Van der Sande gaat via de muur over de achterlijn. Corner voor de gasten uit Breda.
  • 16'
    Banzuzi kan na een combinatie met Van der Sande vrij uithalen. Hij doet dit recht op doelman Matthys. Die stopt en weet zod e 0-1 te voorkomen.
  • 16'
    Hands van Remans op randje zestien geeft NAC de kans om op een gevaarlijke plek een vrije trap te nemen.
  • 13'
    Mart Remans sterk op randje strafschopgebied. Zijn uithaal wordt gekraakt, waarna Roy Kortsmit het gevaar kan neutraliseren. Mogelijk had MVV daar meer uit kunnen halen.
  • 9'
    Gevaarlijke poging van Matthew Garbett die vanaf de punt van de zestien strak uithaalt. De bal zeilt voorbij het doel van Romain Mattys. Kansje NAC.
  • 8'
    Van Bommel steekt Steuckers weg die op tijd lijkt te starten. Dat doet Kortsmit ook en die is er eerder. Daar was MVV even dreigend.
  • 7'
    Daar was Garbett met een listig balletje slim in de zestien van MVV, maar van der Sande wist er niet bij te komen. Gevaar geweken, MVV bouwt op.
  • 5'
    Inmiddels hebben beide teams een corner mogen nemen. Het leverde geen kans op, maar de intenties zijn duidelijk. Op jacht naar doelpunten.
  • 3'
    Aanvoerder Martina met een lastige terugspeelbal op doelman Kortsmit die de bal over de zijlijn schiet. MVV nu in de aanval.
  • 2'
    MVV direct onder druk. NAC tracht direct het vijandelijk doel te vinden.
  • 1'
    We zijn begonnen. De teams van Maurice Verberne en Peter Hyballa zijn onderweg.
  •
    De spelers komen het veld op in een prachtige Maastrichtse ambiance. We gaan bijna beginnen.
  •
    Erwin Blank leidt dit belangrijke duel.
  •
    De aftrap voor het laatste play-offduel zal over een kwartiertje plaats gaan vinden.
  •
    Belangrijk voor NAC is de terugkeer van Elias Omarsson. De topscorer gaat deze avond spelen. Of hij volledig fit is, dat zal blijken.
  •
    Beide ploegen versloegen elkaar eenmaal in de competitie. Al vroeg in het seizoen won MVV thuis met 3-1. Afgelopen maart was NAC te sterk, het werd 4-1.
  •
    Diegene die zich plaatst voor de halve finale zal het op gaan nemen tegen FC Emmen.
  •
    We hopen op veel spektakel. De duels van gisteren en vandaag beloven in ieder geval veel.
  •
  •
  •
    NAC Breda verdedigt een 1-0 voorsprong. In eigen huis was een verzilverde penalty van Ody Velanas voldoende om de zege in Breda te houden.
  •
    In de Geusselt in Maastricht gaat het erom spannen: wie zal zich gaan plaatsen voor de halve finale in de strijd om een plek in de Eredivisie?