Afgelopen! NAC Breda wint in eigen huis van MVV Maastricht: 1-0!
       Nog een late wissel bij de gastheer. Di Michele kan niet verder en wordt vervangen door Bakker.
    De extra speeltijd van de tweede helft bedraagt minimaal vijf minuten.
    Matthew Garbett probeert het nog maar eens met een schuiver, maar ziet zijn poging langs de paal vliegen.
  • 84'
    MVV blijkt vanavond vooral in de zestien van NAC onmachtig. De gasten komen wel in de buurt van het doel, maar de trekker overhalen blijkt lastig.
  • 80'
      Een gele kaart nog voor NAC-verdediger Matthew Garbett. Hij gaat hard door op een tegenstander.
  • 77'
       Een wissel aan de kant van de thuisploeg. Aimé Omgba valt in voor Agougil.
  • 75'
    Het laatste kwartier is begonnen in het Rat Verlegh Stadion. Bij deze stand ligt alles nog open in de return. Beide ploegen zoeken nog de aanval.
  • 71'
    MVV denkt via invaller Remans op gelijke hoogte te komen. Zijn doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel.
  • 67'
    NAC is wederom via Van der Sande dichtbij de tweede treffer van de avond. Dit keer knikt de spits rakelings naast.
  • 65'
    Ineens een kansje voor de bezoekers. Een voorzet van Labylle valt op het hoofd van Steuckers. Kortsmit kan eenvoudig klemmen.
  • 61'
    De wedstrijd wordt meteen even stilggelegd voor nog een eerbetoon aan de overleden Van den Dungen. Het publiek en de spelers zorgen voor een minuut van applaus.
  • 61'
       Een wissel aan de kant van NAC. Remans vervangt Livramento.
  • 60'
    NAC denkt via Van der Sande op 2-0 te komen, maar dat feest gaat niet door. Ploeggenoot Herrmann stond in aanloop naar het doelpunt buitenspel.
  • 56'
    Nu wel een pegel van Jarne Steuckers, die de bal recht op NAC-goalie Kortsmit afvuurt.
  • 54'
    MVV begint met wat meer aanvallende intenties aan de tweede helft. Dat heeft vooralsnog geen kansen opgeleverd door de Limburgers.
  • 50'
       NAC moet noodgedwongen wisselen. Doelpuntenmaker Velanas kan niet verder vanwege een blessure. Charles-Jesaja Herrmann komt erin.
  • 46'
      We zijn weer begonnen in Breda. NAC verdedigt in de tweede helft een voorsprong: 1-0!

• 45' +4
      Rust! NAC staat halverwege op een terechte voorsprong tegen MVV: 1-0!
  • 45'
    De extra speeltijd van de eerste helft bedraagt minimaal vier minuten.
  • 44'
       Het is meteen einde wedstrijd voor Essers. Leroy Labylle neemt zijn plaats in de defensie over.
  • 43'
    Essers heeft veel pijn na een duel met Banzuzi. De verdediger van MVV lijkt te zijn geraakt op zijn voet. Het is de vraag of hij verder kan.

DOELPUNT NAC!

• 40'
    GOAL! NAC komt verdiend op voorsprong in het Rat Verlegh Stadion. Velanas schuift de strafschop uitstekend binnen: 1-0!
  • 39'
    Strafschop! NAC krijgt een penalty na een overtreding van Waem op Velanas.
  • 35'
      Een gele kaart voor MVV'er Van Helden, die een tik uitdeelt aan Velanas. Een meer dan terechte gele prent voor de verdediger.
  • 30'
    MVV houdt NAC nu in ieder geval al een tijdje wat verder van het eigen doel. Zelf hebben de bezoekers nog geen kansen gehad.
  • 25'
    Het is aan Maurice Verberne de taak om iets te bedenken. MVV is er in de eerste helft amper aan te pas gekomen in Breda.
  • 20'
    Opnieuw kijkt de VAR eventjes naar een mogelijke handsbal, maar ook dit keer gaat de bal niet op de stip voor NAC.
  • 18'
    MVV is de felle openingsfase van NAC zonder kleerscheuren doorgekomen. Het is wachten op de eerste dreiging van de gasten.
  • 14'
    Van der Sande probeert Matthys te verrassen met een lage schuiver. Daar is de sluitpost van MVV niet van onder de indruk.
  • 11'
      De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Anselmo García MacNulty. Hij vangt Livramento op en dat is Bos niet ontgaan.
  • 10'
    NAC begint uitstekend en nu neemt Vet het doel van Matthys onder vuur. De goalie van MVV redt uitstekend.
  • 9'
    NAC wil een strafschop na een vermeende handsbal van Waem. Daar gaat scheidsrechter Bos niet in mee.
  • 5'
    Al vroeg een grote kans voor Velanas, die schrikt van de ruimte die hij krijgt. De aanvaller schiet vervolgens in kansrijke positie over.
  • 1'
    De wedstrijd begon overigens met een indrukwekkende minuut stilte. Een prachtig eerbetoon aan NAC-clubicoon Hans van den Dungen. Hij overleed onlangs op 61-jarige leeftijd.
  •
      De bal rolt in het Rat Verlegh Stadion, waar NAC en MVV aan de bak kunnen.
  •
    Om 21.00 uur gaan we beginnen in het Rat Verlegh Stadion!
  •
  •
  •
    De wedstrijd staat straks onder leiding van scheidsrechter Alex Bos. Zometeen volgen hier de opstellingen van beigen ploegen.
  •
    Beide ploegen troffen elkaar natuurlijk al twee keer in de reguliere competitie. Destijds maakten de Bredanaars en Maastrichtenaren er leuke wedstrijden van. Op Limburgse bodem won MVV, mede door een doelpunt van smaakmaker Ruben van Bommel, met 3-1. Vervolgens nam NAC op eigen veld revanche voor die nederlaag. De ploeg van Peter Hyballa won met liefst 4-1. De grote man een Bredase zijde was Elías Már Ómarsson. De spits uit IJsland legde MVV eigenhandig over de knie door een hattrick te voltooien.
  •
    Goedenavond en welkom bij het Live Report van de wedstrijd tussen NAC Breda en MVV Maastricht. In het Rat Verlegh Stadion hopen de Brabanders en de Limburgers een eerste stap te zetten richting de Eredivisie. NAC is inmiddels alweer vier seizoenen te vinden in de Keuken Kampioen Divisie en wil Feyenoord, PSV en Ajax wel weer eens op bezoek in Breda. MVV was tijdens seizoen 1999/00 voor de laatste keer actief op het hoogste niveau. NAC (6e) en MVV (5e) eindigden in de competitie allebei op 59 punten.