Engelaar: "Liever niet in CL-voorronde tegen FC Twente"

15 juli 2008, 16:44   Bijgewerkt: 15 juli 2008, 16:52

Orlando Engelaar is dinsdag officieel gepresenteerd als speler van Schalke 04. De middenvelder, die overkomt van FC Twente, toonde zich direct ambitieus. "Ik wil met deze ploeg zo lang mogelijk meestrijden om de titel", zei de 28-jarige international, terwijl hij het blauwe tricot met rugnummer 37 in ontvangst nam.

Schalke 04 legde zo'n 5,5 miljoen euro op tafel voor de defensieve middenvelder, die een half jaar geleden ook in de belangstelling stond van Ajax. Volgens sportief directeur Andreas Müller is Engelaar elke cent waard. "Iedereen heeft op het EK kunnen zien, waarom Engelaar onze ploeg beter maakt", stelt de oud-international.

Engelaar, die op het EK tijdens alle wedstrijden van Oranje in de basis stond, kijkt uit naar zijn tweede buitenlandse avontuur. Eerder speelde hij in België bij Racing Genk, maar dat werd geen onverdeeld succes. Bij Schalke hoopt hij mee te doen om de prijzen, nationaal en internationaal. Om internationale roem te verwerven, zal Schalke eerst de voorronde van de Champions League moeten zien te overleven. Daarin kan Engelaar zomaar tegenover zijn oude club FC Twente komen te staan.

"Tsja, dat zou inderdaad kunnen", reageert hij. "Maar ik hoop niet dat we tegen Twente komen te spelen, want dat zou betekenen dat Twente er uit vliegt. Ik hoop dat zowel Schalke als Twente het hoofdtoernooi bereikt", grijnst de middenvelder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen