Braafheid en Van der Wiel bij selectie Oranje

6 februari 2009, 11:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Edson Braafheid mag zich komende maandag bij de selectie van het Nederlands elftal melden. De linksback van FC Twente is door bondscoach Bert van Marwijk opgeroepen voor het oefenduel met Tunesië, komende woensdag in het Noord-Afrikaanse land. Ook Ajacied Gregory van der Wiel is voor het eerst geselecteerd.

Vergeleken met de voorlopige selectie, die vorige week gepubliceerd werd, zijn vijf spelers afgevallen. Giovanni van Bronckhorst, Tim de Cler, Khalid Boulahrouz en Orlando Engelaar zijn niet van de partij vanwege (de nasleep van) blessures, terwijl doelman Michel Vorm gepasseerd is. Bondscoach Van Marwijk geeft als tweede keeper de voorkeur aan Feyenoord-doelman Henk Timmer. "Henk haalt, ondanks het feit dat Feyenoord in een moeilijke periode zit, wekelijks zijn niveau. Hij pakt punten. Daarom is hij voorlopig mijn tweede keeper", aldus Van Marwijk.

De meest opvallende naam in de selectie is die van Gregory van der Wiel. De 21-jarige Ajacied zat niet in de voorselectie, maar is toch opgenomen in de definitieve groep. "Door een aantal blessuregevallen zitten we niet ruim in de verdedigers en bovendien hielden we Gregory al lange tijd in de gaten. Op deze manier geven we naar hem een signaal af. Of Mario Melchiot ook een optie was? Nee, niet echt. We hebben bewust voor Van der Wiel gekozen, ook omdat hij multifunctioneel is."

De bondscoach erkent overigens dat Oranje met Tunesië niet bepaald de meest aansprekende opponent treft. "Wij hadden ook liever een andere tegenstander gehad, het liefst een ploeg die qua speelstijl vergelijkbaar is met Schotland, onze volgende tegenstander in de WK-kwalificatiereeks. We hebben bijvoorbeeld contact gezocht met Wales, maar zij wilden niet. Toen werd het dus maar Tunesië. Maar goed, ze kunnen daar best aardig voetballen, hoor", haast hij zich te zeggen.

Complete selectie Nederland:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Edson Braafheid (FC Twente), John Heitinga (Atletico Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (Blackburn Rovers), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (Real Madrid), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen