Ajax met Kennedy, zieke Tomasson ontbreekt

15 februari 2009, 11:34   Bijgewerkt: 15 februari 2009, 11:53

Jon Dahl Tomasson moet de klassieker tussen Ajax en Feyenoord missen. De Deense aanvaller is geveld door de griep en wordt in de basisopstelling vervangen door Georginio Wijnaldum. Bij Ajax heeft coach Marco van Basten verrassend een basisplek ingeruimd voor de Zweedse rechtsbuiten Kennedy Bakircioglu.

Bakircioglu, die begin november voor het laatst in de basis stond, vormt een voorhoede met Luis Suarez en Miralem Sulejmani. Urby Emanuelson speelt dit keer als aanvallende middenvelder, met Gabri en Rasmus Lindgren vlak achter hem. Lindgren moest de afgelopen duels nog op de bank plaatsnemen, maar krijgt nu de voorkeur boven Vurnon Anita. Centraal achterin vervangt Oleguer de geblesseerde Jan Vertonghen. Hij vormt een centraal duo met Robbie Wielaert.

Bij Feyenoord keert Theo Lucius terug in de basis. Bij absentie van onder meer Ron Vlaar, Kevin Hofland, Denny Landzaat en Norichio Nieveld vormt de oud-PSV'er met André Bahia het hart van de Rotterdamse defensie. Een andere verdediger, Serginho Greene, keert na lang blessureleed terug op de bank.

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg; Vermaelen, Oleguer, Wielaert, Van der Wiel; Lindgren, Gabri, Emanuelson; Sulejmani, Suarez, Kennedy

Feyenoord: Timmer; Tiendalli, Lucius, Bahia, Leerdam; Wijnaldum, Fer, El Ahmadi; Biseswar, Makaay, Slory

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen