Huntelaar op de bank, Van der Vaart in basis Oranje

6 juni 2009, 19:58   Bijgewerkt: 6 juni 2009, 20:14

Klaas Jan Huntelaar moet tegen IJsland genoegen nemen met een rol als reserve bij het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk geeft in Reykjavik de voorkeur aan een voorhoede met Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt en Arjen Robben. Robin van Persie speelt als aanvallende middenvelder daar achter.

De reservevol van Huntelaar is uitermate verrassend te noemen. De spits is deze kwalificatiecyclus prima op dreef en beschikt bovendien over een zeldzaam goed doelpuntengemiddelde in de nationale ploeg, van ruim één goal per twee duels. Dirk Kuyt speelt nu centraal, met Van der Vaart en Robben vanaf de flanken.

Vier spelers, Dirk Marcellis, Eljero Elia, Demy de Zeeuw en Khalid Boulahrouz, zijn buiten de selectie gevallen en moeten het duel vanaf de tribune bekijken. Bij tegenstander IJsland staat oud-AZ'er Gretar Steinsson in de basis, net als voormalig PSV'er Eidur Gudjohnsen. Arnar Smarason van Heerenveen zit op de bank.

Als Nederland vanavond wint, is het zeker van deelname aan het WK van 2010.

Opstellingen

IJsland: Gunnleifsson; Saeversson, Eriksson, K. Sigurdsson, I. Sigurdsson, Steinsson, Hreidarsson, Gislason, Gudjohnsen, Palmason, Danielsson

Nederland: Stekelenburg; Van Bronckhorst, Mathijsen, Ooijer, Heitinga; De Jong, Van Bommel, Robben, Van Persie, Van der Vaart; Kuyt

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen