Elia, Engelaar en Velthuizen vallen af bij Oranje

7 augustus 2009, 12:03   Bijgewerkt: 7 augustus 2009, 12:27

Bondscoach Bert van Marwijk heeft 22 spelers opgeroepen voor het oefenduel met Engeland, komende woensdag in de Amsterdam ArenA. Ten opzichte van de 25-koppige voorselectie, die de bondscoach eerder bekend maakte, zijn alleen Orlando Engelaar, Piet Velthuizen, en de geblesseerde Eljero Elia afgevallen. 

Engelaar en Velthuizen zijn om voetbaltechnische redenen afgevallen, Elia is simpelweg niet fit. "Vorige week liep hij een blessure op. Hij is niet heel lang uit de roulatie, maar kan komend weekend nog niet spelen. Daarom heeft het geen zin om hem te selecteren voor deze wedstrijd", liet Van Marwijk vrijdag in Zeist weten.

Van Marwijk hoopt dat zijn spelers het oefenpotje met de Engelsen, die net als Oranje nog geen punt gemorst hebben op weg naar het WK van 2010, serieus nemen. "De realiteit is dat we komend jaar, tot het WK, nog maar één kwalificatieduel spelen. We moeten het verder met vriendschappelijke wedstrijden doen. Ik hoop dat de spelers elke wedstrijd, dus ook deze, zien als voorbereiding op het WK."

Selectie Nederland

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Michel Vorm (FC Utrecht) 

Verdediging: Edson Braafheid (Bayern München), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atletico Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), André Ooijer (PSV), Gregory van der Wiel (Ajax) 

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), David Mendes da Silva (AZ), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax), Rafael van der Vaart (Real Madrid)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Klaas Jan Huntelaar (AC Milan), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen