Lindgren: "Pas in december maak ik balans op"

23 september 2009, 11:13

Rasmus Lindgren is onder trainer Martin Jol volledig buiten beeld geraakt bij Ajax. De Zweed werkt zijn wedstrijdjes af bij Jong Ajax, zonder uitzicht op speelminuten bij het eerste elftal. Aan een transfer denkt hij voorlopig echter nog niet.

"Ik heb van Ajax niet expliciet te horen gekregen dat ik weg moet. En ik wil zelf ook niet bij de eerste de beste tegenslag opgeven", zegt Lindgren, die dinsdag met Jong AZ tegen AZ speelde, in Hat Parool. "Ik train voluit, ik geef alles tijdens de wedstrijden van het tweede. Als zich op enig moment weer een kans voor doet bij het eerste elftal, moet ik scherp en fit zijn. De situatie waarin ik zit is niet leuk. Maar ik ga niet nu al roepen dat ik per se weg wil in de winterstop. In december maak ik de balans op."

Toch maakt Lindgren er geen geheim van dat hij teleurgesteld is over zijn huidige rol in Amsterdam. "Ik heb me in mei laten opereren aan mijn enkel. Sindsdien ben ik vrij van pijn en ik ging met een goed gevoel deze competitie in. Een basisplaats is moeilijk te bemachtigen in zo'n grote selectie, maar ik had niet het idee dat ik uit beeld zou raken bij het eerste elftal. Dat is wel het geval en dat is teleurstellend."

De 24-jarige Lindgren was vorig seizoen nog korte tijd aanvoerder van Ajax.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen