Ajax laat twee punten liggen in Breda

17 januari 2010, 16:27   Bijgewerkt: 17 januari 2010, 17:37

De titelaspiraties van Ajax hebben een nieuwe knauw gekregen. Tijdens de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft liep de ploeg zondag direct tegen puntverlies aan. Op bezoek bij NAC Breda kwam de Amsterdamse ploeg, vooral dankzij een heel stroeve start, niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Geluk bij een ongeluk voor Ajax was dat ook FC Twente, de koploper, punten morste. Het gat naar de Tukkers blijft hierdoor negen punten. PSV kan dinsdag de grote winnaar van deze halve speelronde, die vanwege het barre weer eind december geen doorgaan kon vinden, worden. De ploeg speelt dan in Kerkrade tegen Roda JC. Bij winst nemen de Eindhovenaren niet alleen de leiding in de Eredivisie over van Twente, maar loopt de voorsprong op Ajax bovendien op tot tien punten.

NAC Breda profiteerde dankbaar en kwam dankzij Ellery Cairo op 1-0. Hij werkte de bal liggend in het Amsterdamse doel, nadat zijn eerste twee pogingen gered waren door Ajax-keeper Maarten Stekelenburg. Driemaal was scheepsrecht voor de spits, die centraal voorin de afwezige Afrika Cup-ganger Matthew Amoah verving.

Na de pauze zette Ajax deze lijn door en bleef het de betere ploeg. Namens NAC kopte Rob Penders weliswaar rakelings naast, maar verreweg de meeste kansen waren voor de bezoekers. Zo zeilde een schot van Lindgren net naast en redde doelman Ten Rouwelaar knap op inzetten van Demy de Zeeuw en invaller Miralem Sulejmani. De grootste kans was voor Luis Suarez, maar de topscorer van de Eredivisie had zijn dag niet. Oog in oog met Ten Rouwelaar schoot hij hoog over.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen