Lindgren staat open voor 'mooie club' Bröndby

18 januari 2010, 00:00   Bijgewerkt: 17 januari 2010, 23:22

Niet één minuut speelde Rasmus Lindgren dit seizoen in de hoofdmacht van Ajax. Zijn rol leek helemaal uitgespeeld, tot hij zondag ineens aan de aftrap stond tegen NAC Breda. De 25-jarige Zweed fleurde zijn opmerkelijke comeback zelfs op met een doelpunt. Maar of dat genoeg is om hem in Amsterdam te houden, is de vraag. Ook Lindgren zelf weet het niet, vertelt hij aan FCUpdate.nl.

"Voorlopig blijf ik bij Ajax", zegt de middenvelder. Om er snel aan toe te voegen: "Maar als er een concrete aanbieding voor me komt, zullen we de situatie opnieuw bekijken. Op dit moment is die aanbieding er nog niet, dus het heeft geen zin om vooruit te lopen op een vertrek. Natuurlijk heb ik ook gehoord dat Bröndby IF me wil hebben, ik weet dat ze me een paar keer bekeken hebben. Het is een mooie club, ik sta absoluut open voor Bröndby. Maar ik heb nog niets beslist", benadrukt hij.

"Natuurlijk heb ik er wel over nagedacht, wat ik ga doen als een club zich voor me meldt. Maar daar wil ik verder niet te veel over praten", vervolgt de middenvelder, die niet te veel waarde hecht aan het feit dat hij nu ineens weer basisspeler is. "Ik heb een half jaar niet gespeeld en nu één week wel. Ik moet voor mezelf gewoon bepaalde afwegingen maken. Wat deze afwegingen zijn, merken jullie vanzelf."

Lindgren viel in 2009 van de ene verbazing in de andere. Onder Marco van Basten was hij enige tijd aanvoerder, sinds de komst van Martin Jol ging het van kwaad tot erger. Hij viel bijna wekelijks buiten de wedstrijdselectie en mocht niet één keer invallen. "Het is geen leuk half jaar geweest. Of ik het vreemd vond om nu ineens weer in de basis te staan? Ach...Zo kunnen dingen lopen in de voetballerij. Ik kan nu alleen maar mijn uiterste best doen en hopen dat ik mijn basisplek kan behouden."

Tegen NAC kreeg Lindgren een kans omdat Eyong Enoh door zijn deelname aan de Afrika Cup niet beschikbaar was. Is hij niet bang dat hij, als hij besluit om bij Ajax te blijven, vanaf februari weer buiten het elftal valt? "Daar ben ik nog niet mee bezig. Op dit moment speel ik. Hoe het in februari is, weet niemand. Dat is speculeren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen