Eriksen: "Geen basisspeler, eerder nummer vijftien"

Ger
14 februari 2010, 10:40

Christian Eriksen overtuigde trainer Martin Jol in januari tijdens het trainingskamp in Portugal van zijn kwaliteiten. De Deen, die vandaag zijn achttiende verjaardag viert, maakte de afgelopen weken ook indruk tijdens zijn optredens in de Eredivisie. "Voor mijn eerste wedstrijd in de ArenA moest ik zo vaak plassen."

Bij SC Heerenveen (0-2) leidde invaller Eriksen zaterdagavond met een schot op doel het Amsterdamse slotakkoord in. De door keeper Brian Vandenbussche gekeerde bal werd daarna tegen de touwen gewerkt door Luis Suarez. "Het was drie tegen twee en er kwam ruimte om te schieten", haalt Eriksen de situatie terug. "Jammer dat ik niet scoorde. Ik kan tevreden zijn als ik goed heb gespeeld, maar een doelpunt maken is echt speciaal."

Eriksen

Eriksen

Trainer Jol gaf de Deen na afloop een compliment voor zijn spel, zoals hij dit seizoen al vaker deed. "Hij is een goede trainer voor mij. Onder hem heeft iedereen gelijke kansen", weet Eriksen, die door Ajax iets meer dan een jaar geleden werd overgenomen van Odense BK. "Door goed te trainen, kun je hem overtuigen dat je klaar bent voor een plek in de wedstrijdselectie. Jonge spelers horen er echt bij, dat is ook waar Ajax om bekend staat."

Eriksen

Eriksen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen