Klinsmann kiest voor de jeugd

7 september 2005, 10:57

De Duitse bondscoach Jürgen Klinsmann heeft, negen maanden voor het WK, zijn ploeg nog altijd niet rond. Na de slechte vertoningen tegen Oranje (2-2) en Slowakije (2-0 verlies) gooit de voormalig topspits het roer weer helemaal om. In het oefenduel tegen Zuid-Afrika kiest Klinsmann vanavond voor de jeugd.

Tegen Zuid-Afrika zullen youngsters Lukas Podolski (20), Bastian Schweinsteiger (21), Lukas Sinkiewicz (19) en Marcell Jansen (19) deel uitmaken van de basisopstelling. Voor Sinkiewicz en Jansen zal dit de eerste keer worden dat ze in de basis mogen beginnen. Sinkiewicz, een verdediger van 1.FC Köln, vervangt routinier Christian Wörns in de basisformatie van die Mannschaft.

Ook Miroslav Klose, tijdens het vorige WK nog topscorer, is zijn plaats waarschijnlijk kwijt. De kopsterke spits moet op de bank plaatsnemen, want Podolski en Kevin Kuranyi zullen het Duitse aanvalsduo vormen. Ook voor andere routiniers als Dietmar Hamann en Torsten Frings is vermoedelijk geen plaats meer in het team van Klinsmann.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen