Larsson na dit seizoen naar Helsingborgs

16 februari 2006, 17:30

Henke Larsson keert na dit seizoen terug naar zijn vaderland. De Zweed, die in een eerder stadium al aangegeven had dat hij FC Barcelona na dit seizoen wilde verlaten, heeft een contract getekend bij Helsingborgs IF. "Ik ben altijd al een fan van Helsingborgs geweest, voor mij is er geen andere club", verklaart de 34-aanvaller zijn transfer.

In 1992 en 1993 speelde Larsson al voor Helsingborgs, waarna hij begon aan een lange zwerftocht over de Europese velden. Via Feyenoord en Celtic kwam hij bij FC Barcelona terecht, waar hij de tweede man is achter centrumspits Samuel Eto'o. Dertien jaar na zijn vertrek uit Zweden vindt Larsson het echter mooi geweest. Enkele weken geleden gaf hij al aan dat hij FC Barcelona na dit seizoen wilde verlaten en hij heeft inmiddels een contract voor anderhalf seizoen getekend bij zijn oude liefde Helsingborgs.

Helsingborgs hoeft geen transfersom te betalen voor de 34-jarige Zweed, die komende zomer actief zal zijn op het WK in Duitsland. In zijn eerste twee seizoenen bij Helsingborgs, ruim dertien jaar geleden, maakte Larsson in totaal liefst 48 doelpunten.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen