Domenech dwingt Makelele tot terugkeer

25 augustus 2006, 12:08

Niet de middenvelder zelf, maar bondscoach Raymond Domenech heeft besloten dat Claude Makelele toch doorgaat als international. Makelele maakte na het WK bekend dat hij zich niet meer beschikbaar zou stellen, maar Domenech accepteert dat niet. Als Makelele niet op komt dagen voor de komende interlands, zal de bondscoach er voor zorgen dat de FIFA de middenvelder zal schorsen.

Spelers zijn verplicht om in te gaan op uitnodigingen voor de nationale ploeg, tenzij ze van de nationale bond toestemming krijgen om thuis te blijven. Als spelers besluiten om een punt te zetten achter hun interlandloopbaan, wordt dit 99 van de honderd keer geaccepteerd door de nationale bond. Domenech vormt echter de uitzondering die de regel bevestigt. Hij roept Makelele doodleuk op, ondanks dat hij weet dat de middenvelder van Chelsea niet meer voor de Franse ploeg uit wil komen. "Het is voor mij ondenkbaar dat een speler van het kaliber Makelele niet meer voor Frankrijk zal spelen", legt Domenech zijn besluit uit.

Als Makelele niet op komt dagen, dan zal de FIFA er voor zorgen dat hij de komende twee wedstrijden van Chelsea niet speelgerechtigd is. Het is dus keizen of delen voor Makelele: spelen voor Frankrijk, óf niet spelen voor Chelsea.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen