Chinese aanwinst Vitesse onderweg

Koen Freriks
25 februari 2007, 15:58   Bijgewerkt: 25 februari 2007, 16:18

Komende week verwacht Vitesse dat de Chinese aanwinst Yu Hai zich meldt in Arnhem. De 19-jarige werd in januari vastgelegd door de geel-zwarten, maar kon wegens verplichtingen met de Chinese olympische selectie en vertraging met de benodigde formulieren niet eerder naar Nederland komen.

Algemeen directeur Paul van der Kraan legt uit waarom het zo lang duurde: "De tewerkstellingsvergunning heeft enige vertraging opgelopen, maar is vrijdag verstrekt. Het duurde wat langer omdat de verklaring van de Chinese voetbalbond op zich liet wachten."

De directeur laat weten dat de Chinees meteen inzetbaar is als hij is aangekomen. "De bond moest duidelijk maken dat hij voor nationale teams heeft gespeeld. Hij moet maandag of dinsdag naar de ambassade in China om zijn voorlopige verblijfsvergunning op te halen en daarna kan hij het vliegtuig naar Nederland pakken. Hij is dan meteen speelgerechtigd voor ons", aldus Van der Kraan tegenover Omroep Gelderland. Yu Hai is negentien en komt over van Xian International Football Club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen