Kahn geschorst na wangedrag bij dopingcontrole

22 maart 2007, 19:24   Bijgewerkt: 22 maart 2007, 19:30

Oliver Kahn mag niet meedoen in de heenwedstrijd tussen AC Milan en Bayern München. De doelman van de Duitse ploeg is voor één duel geschorst omdat hij zich misdragen heeft tijdens de dopingcontrole na afloop van Bayern München-Real Madrid. Dit incident is inmiddels bekend onder de naam Pinkel-Affäre. 

Kahn had, na afloop van de terugwedstrijd tegen Real, moeite om een bekertje te vullen met urine. Toen dat na twee uur eindelijk lukte, verklaarde de dopingarts doodleuk dat het opnieuw moest. De arts had Kahn immers niet zien plassen en dat is bij zulke dopingtests een vereiste. Toen Kahn dit hoorde, draaide hij volledig door. 

"Ik was moe, getergd en nerveus", zei Kahn over zijn woede-uitbarsting. "Het is voor buitenstaanders moeilijk te bevatten hoe groot de druk rondom zo'n knock-out-wedstrijd tegen Madrid is. En dan krijg je ook nog die situatie bij de dopingcontrole." 

De UEFA toonde geen genade en besloot Kahn voor één duel te schorsen. Bovendien heeft de Duitse doelman een boete van ruim 12.000 euro aan zijn broek gekregen. De schorsing van Kahn is een domper voor Bayern München, dat het in de heenwedstrijd in Milaan ook al moet stellen zonder de geschorste Mark van Bommel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen