Kahn heeft spijt van gedrag bij dopingcontrole

Ger
20 maart 2007, 17:31   Bijgewerkt: 20 maart 2007, 17:58

Oliver Kahn heeft zijn excuses aangeboden voor de Pinkelaffäre. De doelman van Bayern München misdroeg zich samen met ploegmaat Lucio bij de dopingcontrole na het Champions League-duel met Real Madrid.

"Het spijt me. Het was niet oké", laat de 37-jarige Kahn optekenen in Kicker. "Ik wil me bij de dopingarts verontschuldigen. Ik kan na een dergelijke wedstrijd nu eenmaal niet makkelijk. Ik drink water en mineraaldrankjes tot ik vol zit. Ik heb altijd twee tot drie uur nodig voordat ik aandrang krijg."

Dat was ook het geval na de gewonnen ontmoeting met Real Madrid. Terwijl zijn ploeggenoten in de kleedkamer het bereiken van de kwartfinales vierden, zat Kahn urenlang in de dopingruimte. "Toen ik de dopingarts eindelijk mijn beker bracht, vertelde hij me dat hij mij niet had zien plassen. Moest ik nog een keer."

Daarop liet de goalie zijn frustraties de vrije loop, tot grote schrik van de dopingarts. "Ik was moe, getergd en nerveus", stelt Kahn. "Het is voor buitenstaanders moeilijk te bevatten hoe groot de druk rondom zo'n knock-out-wedstrijd tegen Madrid is. En dan krijg je ook nog die situatie bij de dopingcontrole."

De tuchtcommissie van de UEFA zal later deze maand de uitkomst van het onderzoek naar het gedrag van Kahn en Lucio naar buiten brengen. De sluitpost werd overigens de laatste vier Champions League-duels op rij opgeroepen voor de dopingcontrole.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen