Marcellis: "Debuut om nooit te vergeten"

12 april 2007, 00:01

Het debuut van Dirk Marcellis in het eerste elftal van PSV is allesbehalve ongemerkt voorbij gegaan. De verdediger was als rechtsback bezig met een goede wedstrijd, tot hij halverwege de tweede helft plotseling van het veld gestuurd werd door scheidsrechter Rosetti. Toch kon deze rode kaart het humeur van de jonge Brabander niet bederven. FCUpdate.nl sprak met hem.

"Ik begon lekker aan de wedstrijd, voor mijn gevoel speelde ik een prima eerste helft. Na rust ging het iets minder en toen kreeg ik plotseling die rode kaart", zegt Marcellis over zijn eerste minuten in het shirt van PSV.

Marcellis wist niet wat hij zag, toen arbiter Rosetti plotseling het roodkleurige stuk karton uit zijn borstzak toverde. Hij haalt het moment van de overtreding nog moeiteloos terug. "Addo ging een duel in en raakte de bal maar half. Daardoor ging de bal richting Boudewijn Zenden. Ik zette een tackle in en raakte Zenden heel licht."

"Wat ik toen dacht? Nou, ik had wel verwacht dat Liverpool een vrije trap zou krijgen. En ik had ook wel verwacht dat ik misschien geel zou krijgen. Maar toen ik zag dat ik rood kreeg, kon ik het niet geloven."

De rode kaart leek het mooie debuut van Marcellis te veranderen in een nachtmerrie, maar daarvan wil de jonge PSV'er niets weten. "Neehoor, helemaal niet. Ik ben heel blij met de minuten die ik heb mogen spelen. De trainer heeft me bovendien gezegd dat hij tevreden over me was, dus dat is natuurlijk heel prettig om te horen. Wat hij zei over de rode kaart? Hij zei dat ik er niets aan kon doen, dat het absoluut geen rood was. Dat gaf een goed gevoel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen