Zoekend PSV nipt onderuit in Liverpool

11 april 2007, 22:32   Bijgewerkt: 11 april 2007, 23:06

Lange tijd leek het er op dat PSV woensdag op Anfield Road een nodig portie zelfvertrouwen zou tanken. De ploeg had zich na de nederlaag in eigen stadion (0-3) al neergelegd bij uitschakeling in de Champions League en leek in Liverpool af te stevenen op een bemoedigend gelijkspel. In het laatste deel van de wedstrijd ging het echter alsnog mis. Debutant Dirk Marcellis werd met rood van het veld gestuurd, waarna Peter Crouch het duel besliste (0-1).

Normaal gesproken doen trainers en spelers er na de heenwedstrijd in een Europese ontmoeting alles aan om elkaar nog moed in te praten. Hoe slecht het resultaat van de heenwedstrijd ook was, altijd ziet men nog wel kansen voor de terugwedstrijd. Zo niet bij PSV, na de onthutsende thuisnederlaag tegen Liverpool (0-3). Niemand, maar dan ook helemaal niemand, leek nog te geloven in een goede afloop. Trainer Ronald Koeman noemde de terugwedstrijd op Anfield Road dan ook slechts 'een goede training' voor de resterende duels in de Eredivisie. "Ik richt me meer op de uitvoering dan op het resultaat. Vooral qua agressiviteit hebben we het de laatste wedstrijden op een verschrikkelijke manier laten liggen", sprak de oefenmeester voorafgaand aan het duel in Engeland.

Liverpool-manager Rafael Benitez had, zoals verwacht, wél een aantal grote namen uit zijn basisformatie gelaten. Steven Gerrard, Javier Mascherano en Jamie Carragher mochten op de bank plaatsnemen, terwijl rechtsback Steve Finnan zelfs buiten de selectie gelaten werd. Bovendien ontbraken ook de geschorste Dirk Kuyt en de geblesseerde Fabio Aurelio, waardoor Liverpool een compleet ander gezicht had dan in Eindhoven. Arbeloa, Hyypia, Pennant, Bellamy, Sissoko en de Nederlander Boudewijn Zenden stonden ditmaal in de basis.

Dat leek lange tijd te gaan lukken. Na rust bakte Liverpool er aanvankelijk heel weinig van. Niemand bij the Reds leek echt zin te hebben om zich bovenmatig in te spannen, waardoor de PSV-defensie vrij eenvoudig stand hield. Althans, tot arbiter Rosetti halverwege de tweede helft besloot om nieuweling Dirk Marcellis plotseling met een rode kaart van het veld te sturen na een tackle op Boudewijn Zenden. Hoewel deze tackle vrij fors was, was direct rood een veel te zware straf. Dat vonden ook de fans van Liverpool, die de beslissing de arbiter met boe-geroep ontvingen.

De rode kaart betekende een flinke smet op een aardig debuut van Marcellis. Hoewel bij vlagen bleek dat de talentvolle verdediger duidelijk nog wat snelheid tekort komt, was zijn optreden toch een lichtpuntje.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen