Charisteas: "Ik moet volgend seizoen meer brengen"

15 mei 2007, 11:30

Negen doelpunten. Dat is de schramele oogst van één seizoen Angelos Charisteas bij Feyenoord. De Griek kwam eind augustus als controversiële aankoop naar de Kuip, leek aan het eind van 2006 zijn draai te hebben gevonden, maar zakte dit jaar weer ver weg. Met de play-offs tegen FC Groningen, waar de spits tot tweemaal toe buiten de basis gelaten werd, als dieptepunt. FCUpdate.nl sprak met Charisteas over zijn teleurstellende seizoen in de Kuip. "Mijn droom blijft om een titel te winnen met Feyenoord. Dat moet kunnen, want de top-drie blijft haalbaar."

Natuurlijk, dat Angelos Charisteas een zwaar seizoen tegemoet zou gaan, was duidelijk. De Griek werd niet bepaald met open armen ontvangen door de Rotterdamse fans, die zich hardop afvroegen wat hun club nu moest met een spits die bij aartsrivaal Ajax afgegleden was tot de vijfde plaats in de hiërarchie van centrumspitsen. Daarbij kwam nog eens dat Charisteas niet bepaald op overtuigende cijfers kon buigen. Dat hij nog nooit meer dan negen goals in één seizoen gemaakt had, hielp niet bepaald mee om de fans er van te overtuigen dat de Griek de juiste man was voor Feyenoord.

De verwachting was dat Charisteas deze goede lijn na de winterstop een vervolg zou geven. Hij begon sterk met goals tegen RKC, Ajax, FC Utrecht en ADO Den Haag (2), maar de Griek zakte, naarmate het seizoen vorderde, steeds verder weg. Hij slaagde er geen seconde in om Feyenoord bij de hand te nemen en wist sinds 25 februari het doel geen enkele keer te vinden. Het dieptepunt volgde vervolgens in de play-offs, toen interim-trainer Leo Beenhakker er voor koos om de Griek, die eigenlijk het hele seizoen onomstreden geweest was, tot tweemaal toe op de bank te zetten.

Angelos Charisteas

Angelos Charisteas

Bij Charisteas overheerst dan ook de frustratie. "Ik heb dit seizoen bijna alles gespeeld. Om dan uitgerekend tijdens de belangrijkste wedstrijden van het seizoen op de bank te moeten zitten, is heel moeilijk."

Ondanks alle problemen die Feyenoord dit seizoen gekend heeft, blijft Charisteas optimistisch. Wat dit seizoen niet lukte, moet volgend seizoen dan maar gebeuren. "Mijn droom blijft om een titel te winnen met Feyenoord. Kijk, een team als Feyenoord moet gewoon bij de top-drie eindigen. Dat is haalbaar."

"De mensen binnen de club hebben hard gewerkt aan een beleidsplan. Dat is belangrijk, het is goed dat er nu één plan is. Het is nu even afwachten welke trainer er komt en hoe de selectie er uit ziet. Er moet in ieder geval iets gebeuren. Sommige spelers zullen moeten vertrekken en er zullen nieuwe gezichten bij moeten komen. Maar zeker is dat Feyenoord weer een belangrijke rol in de competitie moet gaan spelen. We moeten helemaal opnieuw beginnen."

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen