Jenner: "Israël was de moeilijkste tegenstander"

Ger
11 juni 2007, 07:50   Bijgewerkt: 11 juni 2007, 21:38

Voor Jong Oranje is het jeugd-EK begonnen met een overwinning tegen Jong Israël (1-0). Na afloop van het openingsduel toonde Julian Jenner zich vooral tevreden met de drie punten. De aanvaller stelt dat Jong Oranje tegen de talenten van Portugal en België beter uit de verf komt.

"Ik vond dat we in de eerste helft soms slordig waren", blikt de 23-jarige Jenner tegen FCUpdate.nl terug op de wedstrijd tegen Jong Israël. "Maar aan de andere kant hadden we ook enkele zeer goede momenten. Daar kijk ik liever naar, omdat we dat in deze fase ook nodig hebben. We hebben drie punten behaald en de eerste klap is een daalder waard."

maduro

maduro

Jenner had met Gianni Zuiverloon op de rechterflank te maken met een grondige dekking. "We speelden op rechts steeds tegen drie man, terwijl aan de linkerkant iedereen eigenlijk één mannetje had. Voor ons was het daardoor moeilijker. Maar we hebben het prima opgelost. Ryan Babel heeft ons af en toe geholpen en ook Maceo Rigters droeg zijn steentje bij."

Met de winst tegen Jong Israël sluit Jenner een roerige periode af. De aanvaller voelde zich tijdens de voorbereiding op het jeugd-EK niet optimaal. "Het seizoen zat me nog dwars", zegt de Delftenaar, die met AZ in de beslissende maanden naast alle prijzen greep. "Trainer Louis van Gaal voorspelde dat al. Hij had weer eens gelijk."

Het vervolg van het toernooi ziet Jenner vol vertrouwen tegemoet. Jong Oranje neemt het in de groep nog op tegen de leeftijdsgenoten van Portugal en België. "Israël was echter de moeilijkste tegenstander", meent Jenner. "Ze waren zo verdedigend. Portugal en België zullen veel meer naar voren spelen. Israël kwam niet om te voetballen maar om te overleven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen