Westerveld hoopt op terugkeer in Oranje

5 juni 2007, 08:23

Sander Westerveld voelt zich klaar voor een terugkeer bij het Nederlands elftal. De inmiddels 32-jarige sluitpost was tijdens het EK van 2000 nog de vaste stand-in voor Edwin van der Sar, maar verdween vervolgens door een vormdip en blessureleed uit beeld. Nu hij zich met Almeria naar de Primera Division gevoetbald heeft, hoopt de doelman weer op een uitnodiging voor de nationale ploeg.

"Ik ben nu op het niveau dat ik bij het Nederlands elftal niet zou misstaan", zegt de voormalig doelman van Vitesse, Liverpool en Real Sociedad in het Algemeen Dagblad. "Bovendien kijkt Marco van Basten niet per se naar de status van de club waarvoor je speelt, dus dat kan een voordeel zijn. Ik hoop me dan ook te kunnen aanbevelen voor het EK van 2008. Grote toernooien zijn voor een ambitieuze sportman fantastisch om mee te maken", spreekt hij uit ervaring.

Of Westerveld volgend seizoen nog steeds bij Almeria speelt, weet hij overigens nog niet. Zijn contract bij de promovendus loopt deze zomer af en de doelman dubt nog over zijn toekomst. "Aan de ene kant zou ik graag bij een stabiele, gesettelde club in de Primera Division spelen, maar aan de andere kant heeft het ook wel iets om het avontuur met Almeria aan te gaan. Ze willen me graag houden en ik heb het hier goed naar mijn zin. De komende weken zal er duidelijkheid komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen