Kruiswijk: "We moeten een goede dag hebben"

Ger
20 september 2007, 15:15   Bijgewerkt: 20 september 2007, 15:21

Voor FC Groningen wacht op papier de lastigste klus van de Nederlandse deelnemers in de UEFA Cup. De noorderlingen moeten voor het bereiken van de groepsfase zien af te rekenen met Fiorentina. De formatie van trainer Ron Jans start donderdag in eigen huis, waar dit seizoen beide duels in de Eredivisie werden verloren.

Verzachtende omstandigheden voor FC Groningen waren de vele blessuregevallen. Met name de voorhoede werd getroffen door fysieke ongemakken, waardoor de 18-jarige Stefan Nijland doorschoof naar de basiself. "Een volle ziekenboeg is vervelend, maar je doet er weinig aan", stelt Kruiswijk. "Voor Stefan was het natuurlijk moeilijk om in de voorhoede de kar te trekken. Hij is een jonge speler en je mag van hem geen wonderen verwachten. We kunnen hem absoluut niets kwalijk nemen. Als de aanvoer vanaf het middenveld gaat verbeteren, zal het voor hem ook makkelijker worden."

Kruiswijk beseft dat FC Groningen een topprestatie moet leveren om zich te ontdoen van de Italiaanse opponent. "Fiorentina is gewoon een hele goede ploeg, met het oog vooral gericht op het resultaat. Al zijn ze niet zo verdedigend ingesteld als de meeste Italiaanse clubs. Met Adrian Mutu hebben ze bovendien een uitstekende spits in huis. Dat is voor onze verdediging zeker een speler om rekening mee te houden. We zijn niet kansloos, al moeten we wel een goede dag hebben. We beginnen thuis en misschien kunnen we voor een stuntje zorgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen