Sluwe Lazovic goud waard tegen Helsingborgs

13 februari 2008, 22:31   Bijgewerkt: 14 februari 2008, 10:30

PSV staat met één been in de achtste finale van de UEFA Cup. De landskampioen won woensdag de heenwedstrijd tegen Helsingborgs IF met 2-0, waardoor het weinig problemen zou mogen hebben om het karwei over een week in Zweden af te maken. Het defensief ingestelde PSV had de zege vooral te danken aan Danko Lazovic, die een penalty versierde en een doelpunt maakte.

Lazovic zelf wilde de afgelopen periode niets liever dan zijn sceptici de mond snoeren met een handvol doelpunten, maar dat lukte niet. De spits scoorde weliswaar af en toe, maar te weinig om de kritiek of de roep Koevermans te doen verstommen. Hij werkte wel keihard, te hard zelfs volgens coach Vergoossen. De Limburger meende dat Lazovic veel te veel arbeid verricht en hierdoor een stukje scherpte voor de goal mist. Hij moet dus luier worden, liet de coach weten.

Larsson

]}Tegen Helsingborgs IF toonde Lazovic aan waarom hij zoveel krediet heeft bij de technische staf. Want ook nu werkte hij hard, maar hij koppelde deze strijdlust bovendien aan beslissende acties. Zo ging hij in de zesde minuut slim naar de grond in duel met de Zweedse doelman Andersson, wat de Griekse scheidsrechter Kapitanis er toe verleidde de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Timmy Simons nam plaats achter de bal en schoot de 1-0 in de touwen.

Een klein half uur na deze openingstreffer was het Lazovic zelf die voor 2-0 zorgde. De Serviër reageerde attent toen doelman Andersson een hard schot van Ibrahim Afellay niet goed verwerkte en schoot feilloos binnen.

En Lazovic? Hij was vlak na rust nog dicht bij zijn tweede doelpunt, maar werd in de 71ste minuut vervangen door Danny Koevermans. Dit tot groot enthousiasme van het publiek, dat ondanks het goede werk van Lazovic opnieuw om Koevermans gezongen had. Lazovic heeft dus nog een lange weg te gaan, voordat hij, naast de technische staf, ook de supporters van PSV voor zich gewonnen heeft. Maar hij was wel degene die er woensdag voor zorgde dat PSV volgende week met een gerust hart naar Zweden kan reizen.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!