Gomes held PSV na thriller tegen Tottenham

12 maart 2008, 23:33   Bijgewerkt: 13 maart 2008, 00:38

PSV is door naar de kwartfinale van de UEFA Cup. De Eindhovenaren verloren woensdag in eigen stadion met 0-1 van Tottenham Hotspur, maar bleken vervolgens koelbloediger in een bloedstollende strafschoppenserie. Doelman Gomes was, zoals zo vaak, de gevierde man. Hij voorkwam in de 119e minuut met een prachtige reflex de 0-2 en stopte in de strafschoppenserie de inzet van Jenas.

Maar hoe knap deze zege ook was, de buit was natuurlijk nog niet binnen. Want een 0-1 uitzege is hartstikke mooi, maar bij een 2-1 of 3-2 nederlaag in Eindhoven zou PSV alsnog uit het toernooi vliegen. En gelijkspel was genoeg, maar spelen op een gelijkspel is het meest listige dat een ploeg kan doen. Want wie gokt op 0-0 of 1-1, vraagt bijna om een lullige 0-1 of 1-2 in de laatste minuut.

Ook na de pauze waren de beste kansen voor Tottenham. Zo had invaller Darren Bent al in de eerste minuut na rust de 0-1 op zijn schoen, maar hij kon niet voldoende kracht achter de bal zetten. Twintig minuten later was ook Dimitar Berbatov heel dicht bij een doelpunt, maar hij kwam luttele centimeters tekort om een voorzet vanaf de linkerkant van Pascal Chimbonda binnen te glijden. Een schoenmaat 47 was voldoende geweest, maar de Bulgaar kwam net tekort met zijn maatje 44.

Door deze redding van Gomes liep de thriller tussen PSV en Tottenham uit op een strafschoppenserie, waarin opnieuw Gomes uitgroeide tot de held van Eindhoven. Na een misser van Lazovic had Jenas het duel kunnen beslissen, maar zijn (overigens prima ingeschoten) penalty werd gestopt door Gomes. Toen Chimbonda vervolgens naast schoot, kon het feest in Eindhoven losbarsten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen