Kromkamp: "Natuurlijk kan PSV UEFA Cup winnen"

11 maart 2008, 12:24   Bijgewerkt: 11 maart 2008, 12:42

Door de knappe zege bij Tottenham Hotspur is PSV vorige week door de bookmakers in één klap gebombardeerd tot één van de topfavorieten in de UEFA Cup. Als Tottenham woensdag uitgeschakeld wordt, zijn er nog maar zeven teams die de Eindhovenaren van de winst af kunnen houden. "Dus natuurlijk kunnen we die UEFA Cup winnen, met AZ waren we er in 2005 ook al dichtbij", zegt Jan Kromkamp.

Toch vindt Kromkamp niet dat PSV de absolute topfavoriet is. "Je hebt nog veel meer goede ploegen in het toernooi zitten, zoals bijvoorbeeld Bayern München. Ik denk daar niet dat wij dé grote favoriet zijn, maar de UEFA Cup winnen behoort zeker tot de mogelijkheden. Het hangt ook een beetje af van de loting, denk ik. Je hebt daarbij wat geluk nodig. Tegen een stugge Italiaanse ploeg is het bijvoorbeeld veel lastiger voetballen dan tegen een elftal die er zelf ook een wedstrijd van wil maken."

Hoewel Kromkamp dus al voorzichtig droomt van UEFA Cup-winst, moet PSV eerst nog wel afrekenen met Tottenham Hotspur. De Eindhovenaren staan er na de 0-1 winst op White Hart Lane uitstekend voor, maar zullen woensdag nog wel vol aan de bak moeten om het karwei te klaren. "Onze uitgangspositie is natuurlijk goed, maar het geeft geen garanties", weet middenvelder Ibrahim Afellay.

Volgens de international is, door het feit dat Tottenham móet scoren, wel alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken. "We zullen sowieso ruimte krijgen. Bovendien is Tottenham een elftal dat zelf altijd probeert te voetballen. We zullen dan ook de mogelijkheid krijgen om goed en leuk te voetballen."

Maar leuk voetbal of niet, aan het avond van de avond is het toch het resultat dat telt. "Wat het gaat worden? Pfoe, geen idee. Het maakt me ook niet uit wat de uitslag wordt, als we maar doorgaan. Ik vind 3-3 ook best", lacht spits Danny Koevermans.

Door: Roland Mather

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen