AZ ontsnapt opnieuw aan administratieve blunder

Koen Freriks
16 september 2008, 00:04

Op het veld heeft AZ de zaken nog niet voor elkaar, buiten de lijnen is dat niet anders. Een oplettende medewerker van FC Groningen behoedde maandag de Alkmaarders voor een administratieve blunder. 

Jong AZ wilde in de wedstrijd tegen Jong FC Groningen een zestal A-spelers opstellen. Ari, Niklas Moisander, Simon Poulsen, Demy de Zeeuw, Maarten Martens en Graziano Pellè waren geselecteerd voor het beloftenduel. De reglementen schrijven voor dat maximaal vier veldspelers plus één keeper van boven de 23 jaar mee mogen doen. Dat waren er in het geval van AZ twee teveel. 

Ari en Poulsen werden geslachtofferd, zij mochten op een nabij gelegen veld enkele trainingsoefeningen afwerken. "De KNVB werkt sinds twee weken met een digitaal systeem voor de wedstrijdformulieren waarmee automatisch te zien moet zijn of er te veel spelers van 23 jaar en ouder meedoen", reageerde Jong AZ-trainer Marcel Bout tegen Voetbal International. "Dit systeem is blijkbaar niet waterdicht. En wij hebben zelf Ari en Poulsen uit voorzorg naar de kant gehaald."

Het is de tweede keer in korte tijd dat AZ ontsnapt aan een administratieve blunder. In de openingswedstrijd in de Eredivisie tegen NAC Breda merkte een journalist oplettend op dat de aanvankelijk opgestelde Nick van der Velden nog een schorsing moest uitzitten.

De beloftenwedstrijd tussen AZ en FC Groningen eindigde in een overwinning voor de Alkmaarders. Dispensatiespeler Graziano Pelle maakte het enige doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen