Kunstgras AGOVV afgekeurd voor profvoetbal

Ger
8 november 2008, 09:46

Het kunstgrasveld van AGOVV Apeldoorn voldoet niet aan de normen die de FIFA aan de bij UEFA aangesloten bonden oplegt. De KNVB eist dat de eerstedivisionist voor de start van de competitie 2009-2010 de problemen heeft verholpen. Mocht dat niet lukken, dan raakt de club haar licentie voor betaald voetbal kwijt.

"Het kunstgras in Apeldoorn voldoet dus wel aan de KNVB-normen, maar niet aan de mondiale eisen. Dat betekent dat profs er niet op mogen spelen, maar het veld voor amateurvoetbal wel geschikt is", legt KNVB-woordvoerder Renske Bruinsma uit in De Stentor. "We begrijpen dat een club de tijd nodig heeft om aanpassingen te doen. Maar het moet wel verbeterd worden."

"Het gaat over de demping van het veld. Die moet overal minimaal zestig procent zijn en dat is het niet overal bij ons", weet AGOVV-voorzitter Victor Doorn. "Sommige plekken zitten daarboven, maar andere zitten rond de 57 procent." De aanpassing zal een flinke klus worden omdat op het huidige veld een schuld rust van 700.000 euro en de kunstmatige ondergrond bovendien inzet is van een ernstig conflict tussen amateur- en proftak van AGOVV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen